Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022

57,28 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

La Nerthe on Châteauneuf-du-Pâpen alueen ikoni ja todellinen huippuviini, jonka tyylissä pyrkimys on eleganssiin ja tasapainoon. Tarkkaan valikoiduista luomurypäleistä tuotettu valkoviini, jonka lajikkeita ovat 43% Roussanne, 25% Grenache Blanc, 30% Clairette ja 2% Bourboulenc. Viinin aromeissa kukkaisuutta, persikkaa, sitrusta ja laakerinlehteä, Maku on täyteläinen, hedelmäinen, mausteinen ja hyvin tasapainoinen. Erityisen hyvä viini vaalealle lihalle, kanaruuille ja oliiviöljyssä paistetulle kalalle tai välimerelliselle Bouillabaiselle.

95/100p James Suckling

Château La Nerthen viinitila on kehittänyt maataan Châteauneuf-du-Papen alueen ytimessä yli 500 vuoden ajan. Historiansa aikana se on ollut kolmen perheen omistuksessa. Tulle de Villefranchen perhe kehitti tilaa 1500-luvulta alkaen aina vuoteen 1877 asti, jolloin sen osti Joseph Ducos. Ducos’n ansioina pidetään viinikirvan tuhoamien tarhojen uudelleen istutusta ja viinitilan vahvaa kehittämistä. Vuonna 1985 tila siirtyi Richardin perheelle, jonka johtama tilaa ja sen tuotantoa on vahvasti modernisoitu. Tila siirtyi vuonna 1998 kokonaan luomuviljelyyn. Tilan nykyinen koko on 92 hehtaaria ja viljelmät jakautuvat 57 erilliseen palstaan. Suuri osa tarhoista sijaitsee kuuluisan La Craun tasangon eteläosassa. Tilan vanhimmat köynnökset ovat yli satavuotiaita ja tilalla viljellään 13 eri lajiketta. Tilan arvokkaimmat viinit ovat punaiset huippuviinit Cuvée des Cadettes, Les Clavelles (100% Grenache) sekä valkoinen palstaviini Clos de Beauvenir.

La Nerthen nimellä tuotetaan myös edullisempia mutta hyvin laadukkaita Rhônen viinejä Domaine de la Renjarden tilalla, Sérignan-du-Comtatin kylässä, noin 15 kilometriä Château Nerthen tilasta pohjoiseen. La Nerthe Les Cassagnes-viinit tuotetaan luomuviljellyiltä tarhoilta, joita Renjarden tilalla on 70 hehtaaria.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc, Roussanne

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2119A