Champagne Annonciade par Paul Bara 2008

159,38 

Loppu varastosta

Paul Baran hienoin Samppanja, 70% Pinot Noir ja 30% Chardonnay. Tämä kuusi kuukautta tammitynnyreissä kypsytetty huippuviini on saanut nimensä Bouzyn kylässä vaikuttaneen viinintekijän Annonciade-nimiseltä tyttäreiltä, joka meni vuonna 1833 naimisiin tynnyrintekijä Auguste Francois Baran kanssa. Tästä liitosta syntynyt poika Jules Bara rakennutti Paul Baran viinitalon ensimmäisen kellarin.

Tämä on mausteinen, keltaluumuinen, hieman tammiarominen ja mineraalisen jäntevä Samppanja huippuvuodelta 2008. Sokerinlisäys on 6 g/l. Nauti tätä parhaassa seurassa paistetun kalan tai kampasimpukoiden kyytipoikana. Samppanja on pakattu hienoon lahjalaatikkoon, jossa Annonciaden tarina kerrotaan.

Paul Bara sijaitsee Bouzyn Grand Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin viinialueen aurinkoisella kaakkoisrinteellä. Kylää pidetään yleisesti koko Champagnen parhaana paikkana Pinot Noirin viljelylle. Sen tuottamien rypäleiden kypsyys ja syvän liitumaaperän antama mineraalisuus tuottaa Samppanjaa, joka on samalla kertaa mausteista ja rotevaa mutta jäntevän mineraalista. Talo perustettiin vuonna 1860 mutta Paul Bara-nimeä kantavia Samppanjoita talo alkoi tuottaa ja myydä vasta 1950-luvulla. Talolla on 11 hehtaaria viinitarhoja, joista 9,50 ha on Pinot Noir-viljelmiä ja 1,50 ha Chardonnayta. Talon tarhat jakautuvat 33 palstaan ja kaikki sijaitsevat Bouzyn Grand Cru-kyläkunnan rajojen sisäpuolella. Viinitilan vuosituotanto on noin 110 000 pulloa.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2008

Alkoholi %

12,50%

Pullokoko

0.75L

Jäännössokeri

6 g/l

Tuotekoodi: VK120778A