Champagne Bollinger PN AYC18 Brut

119,90 

Varastossa

Bollinger PN AYC 18 valmistetaan yksinomaan Pinot Noirista (PN), ja suurin osa rypäleistä tulee tilan omistamista viinitarhoista Grand Cru -kylästä Aÿ, perustuen erinomaiseen 2018 vuosikertaan. Aÿ on yksi 17 kylästä, jotka on luokiteltu Grand Cru-luokkaan Champagne-alueella ja kylä tunnetaan Champagnen parhaana kasvualueena tummalle Pinot Noirille. 2018 vuosikerran ohella samppanjaan on sekoitettu myös reserviviinejä aiemmilta vuosilta, aina 2009 asti.

Bollinger tunnetaan erityisesti runsaasta Pinot Noirin osuudesta samppanjoissaan, joten ei ole suuri yllätys, että sen tunnusomainen rikas ja mausteinen tyyli loistaa tässä huippu-samppanjassa. Bollingerin erityisen tynnyrikypsennyksen (50% viineistä käytetään tynnyreissä) tuomat savuiset, pähkinäiset ja karamelliset sävyt ovat jo läsnä, ja reserviviinit lisäävät sen poikkeuksellista aromikkuuden voimakkuutta.

94/100p Robertparker.com

Bollingerin talo on perustettu vuonna 1829 Jacques Bollingerin toimesta. Bollinger on arvostettu ja ikoninen samppanjatalo, joka tunnetaan sitoutumisestaan käsityöhön, perinteisiin ja poikkeukselliseen laatuun. Lähes kahden vuosisadan ajan Bollinger on tuottanut maailman arvostetuimpia ja etsityimpiä samppanjoita. Talo on erityisen tunnettu lippulaivatuotteestaan ”Bollinger Special Cuvée”, mestarillinen sekoitus, joka kuvastaa brändin rikasta ja monimutkaista luonnetta. Bollingerin tinkimätön omistautuminen vastuullisuuteen ja viinitarhojensa eheyden ylläpitäminen lisäävät ulottuvuuden sen loistokkaaseen perintöön hienojen samppanjoiden maailmassa.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Food

Täyteläiset merenantimet

Alkoholi %

12,50%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2218