Champagne Billecart-Salmon Brut Blanc de Blancs Grand Cru

70,27 

Loppu varastosta

Täydellisen elegantti, mineraalisen raikas, hieman paahteinen ja kuohkea huippu-samppanja, Grand Cru-kylien Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger ja Oger tarhoista. 100% Chardonnay. Dosage noin 8 g/l.

93/100p Falstaff Magazine, 92/100p The Wine Advocate: ..Billecart´s newly released NV Brut Blanc de Blancs Grand Cru offers up a classic bouquet of freshly baked bread, crisp orchard fruit, citrus oil and wet stones. Medium to full-bodied, chalky and incisive, with an elegantly fleshy core of fruit, racy acids and a pinpoint mousse, it´s as bright and precise as ever.

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon. Billecart vietti huikeita 200 -vuotisjuhliansa 2018. Nykyään melko harvinaisesti talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Billecart-Salmon tuottaa noin 1,8 miljoonaa pulloa samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 300 hehtaaria, joista 100 hehtaaria on talon omistuksessa. Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Billecart-Salmon onkin arvostettu niin ammattilais- kuin samppanjanystävien piireissä ollen varsin tyylikäs ja elegantti samppanja. Perheomisteisuus takaa, että samppanjat tehdään pieteetillä ilman kompromisseja.

Tuotekategoria

,

Alue

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12,%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1676