Catena Zapata Adrianna Vineyards White Stones Chardonnay 2021

94,07 

Varastossa

Catena Zapatan kulttiviini, 2,5 hehtaarin palstalta tuleva hämmästyttävä Chardonnay.  White Stones -palsta on osa Catena Zapatan kuuluisaa Adrianne-tarhaa, joka sijaitsee  1450 metrin korkeudella, Gualtallaryn ala-alueella Mendozassa. Palsta on entistä joenpohjaa ja sen maaperä on sorainen ja karun valkokivinen. Korkealla sijaitsevat tarhat nauttivat  öiden ja päivien välisistä suurista lämpötilaeroista ja aurinko on vuoristossa poikkeuksellisen kirkas, tuottaen sekä raikasta että aromikasta viiniä. White Stones Chardonnay on kuiva, minttuinen, raikas, mineraalinen ja hyvin pitkä. Täysin uniikki valkoviini, jota myyntiin tulee vain niukka määrä vuodessa.

98/100p Wine Advocate

Vuonna 1902 perustettu Catena Zapata-viinitalo on Argentiinan Mendozan alueen viinintuotannon ikoni ja Malbec-lajikkeen uranuurtaja. Taloa vahvasti luotsannut Nicolás Catena Zapata on maansa tunnetuin viinipersoona ja yhdessä tyttärensä Lauran (Catena Zapatan nykyisen johtajan) sekä viinintekijän Alejandro Vigilin kanssa trio on saavuttanut huimaa menestystä etenkin korkean ilmanalan viineillään.

Vuonna 2021 arvostettu Wine Enthusiast-julkaisu kunnoitti Nicolás Catena Zapataa “Lifetime Achievement” palkinnolla tunnustuksena elinikäisestä työstään Argentiinan viininvalmistuksen eteen. Nicolás voitti myös vuonna 2009 Decanter-lehden arvostetun ”Man of the Year” palkinnon. Laura Catenan energinen työ huippulaadun eteen on tuonut hänelle paljon mainetta ja kunniaa. Drinks Business-julkaisu palkitsi hänet ”Woman of the Year 2022”-tittelillä ja saksalainen viinijulkaisu Meininger myönsi hänelle ”Outstanding Achievement Award 2023”-palkinnon. Lauralle on myös myönnetty ”Old Vine Hero Award” työstään vanhojen köynnösten vaalimiseksi. Catena Zapatan viinitalo palkittiin maailman toiseksi arvostetuimmaksi ja Etelä-Amerikan arvostetuimmaksi viinibrändiksi 2023, Drinks International-julkaisun toimesta.

Talon tunnetuin tarha on Gualtallaryn alueella sijaitseva Adrianna, jossa köynnökset kasvavat jopa 1500 metrin korkeudella kalkkikivisessä maaperässä. Talon tärkeimmät viinitarhat on nimetty suvun jäsenten mukaan ja Adriannan ohella tarhoista tunnetuimpia ovat Catena Zapatan historiallinen ensimmäinen tarha Angelica (Lunluntan alueella, 900 m korkeudella) ja 1100 metrin korkeudella sijaitseva Nicasia (Paraje Altamiran alue). Catena Zapatan lähestyminen viinien viljelyyn on äärimmäisen huolellista ja tarkkaan tutkimukseen perustuvaa. Talon sitoutuminen kestävään kehitykseen on syvällistä ja aitoa.

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Chardonnay

Food

Raikkaat merenantimet, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795900