Amarone della Valpolicella Classico Capitel de Roari 2019

27,27 

Varastossa

Amarone-viiniä valmistetaan rusinaisen konsentroituneista, kuivatuista ja käsin poimituista rypäleistä, jotka on murskattu satovuotta seuraavan helmikuun lopulla. Viinin käyminen on tapahtunut terästankeissa perinteisellä menetelmällä siten, että rypäleiden kuoret ovat saaneet olla mukana muutaman viikon ajan. Heinäkuussa viini juoksutetaan tammitynnyreihin: osa isoihin 200 litran tammitynnyreihin ja osa pienempiin ranskalaisiin tynnyreihin. Tynnyrikypsytys kestää kolme vuotta. Intensiivinen ja miellyttävä, mausteinen tuoksu, jossa vaniljaa, kirsikkaa sekä rusinaa. Maku on täyteläinen, samettinen, makean yrttinen. Loppumaku on lämmin ja pitkä. Täydellinen viini kypsille, koville juustoille tai italialaisille leikkeleille.

Luigi Righettin viiniliike on perheyritys, joka toimii Valgataran kylässä Valpolicellan alueen sydämessä Veneton maakunnassa. Angelo Righetti, arvostettu viininviljelijä, rakennutti ensimmäisen viinikellarinsa 1909. Uusi supermoderni viinivalmistamo ja – kellari valmistuivat vanhan viereen vuonna 1997. Luigi Righetti työskentelee vielä aktiivisesti viinitarhoilla tai kellareissa, mutta viinitaloa johtaa hänen poikansa, enologi Gian Maria Righetti, joka huolehtii myös viininvalmistamisesta. Hänen tietotaitonsa ja kykyjensä ansiosta viinitalo on tällä hetkellä yksi johtavimmista Amaronen tuottajista.

Righettin viinitalo valmistaa niin alueen perinteisistä kuin kansainvälisistäkin lajikkeista tehtyjä viinejä. Kokonaistuotanto on 1,2 miljoona pulloa laadukkaita viinejä, joista Amaronea tuotetaan yli 400 000 pulloa. Tuotannosta vientiin menee yli 90 %.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Corvina, Rondinella

Food

Juustot, Lipittely ja napostelu

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

15,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 79072