Alegre Valgañón La Calleja Rioja 2019

26,90 

Loppu varastosta

La Calleja on upea, yhden tarhan Rioja-viini Fonzalechen kylästä. Tarhan istuttivat vuonna 1992 Eva Valgañón yhdessä isänsä kanssa. Lajikkeina ovat 95% Tempranilloja 5% Garnacha Blanca. Viinin käyminen on tehty isoissa avoimissa tammiastioissa ja se on saanut kypsyä 3000 litran tammitynnyrissä 20 kuukauden ajan. Tätä viiniä on tuotettu vain 2800 pulloa. Luoteis-Riojan ilmasto on Atlantin läheisyydestä johtuen viileähkö mikä takaa tälle viinille poikkeuksellisen eleganssin ja aromikkuuden; kypsää kirsikkaa, vadelmaa, tasapainoista vaniljaista tammea ja makua jäntevöittävää raikkautta. Erinomaisen upea, hienostuneen aristokraatinen Rioja hienoille liharuuille, kuten karitsankyljyksille, grillatulle ankanrinnalle tai maitoporsaalle ( el cochinillo).

92/100p The Wine Advocate: The red 2019 La Calleja comes from a vineyard that could only be bottled in 2010, 2016 and 2018, as it has suffered everything—hail, frost or whatever. It´s from a north-facing plot that was planted in 1992 in Fonzaleche on shallow sandstone soils on white limestone that is harvested late but keeps a moderate degree (14.2%). This 2019 feels darker than usual, with black rather than red fruit, but it is still vibrant on the palate with freshness and fine tannins. The vineyard is farmed organically (but not certified), and they started with regenerative agriculture in 2019.

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.

Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Tempranillo

Food

Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK112641A