Alegre Valgañón Blanco Rioja 2021

20,50 

Varastossa

Upea valkoviini Riojan viinialueen viileästä länsiosasta 550-600 metrin korkeudelta merenpinnasta. 12 kuukautta tammitynnyreissä kypsytetty valkoviini, jonka lajikkeina ovat Viura ja Garnacha Blanca. Viini on kuiva ja verraten täyteläinen; aromeissa korostuu sitrus, keltainen luumu, kukkaisuus ja tammen tuoma mieto savuisuus. Maku on täyteläinen, raikas, hieman tammen sävyttämä ja taspainoinen. Upea valkoviini runsaille kalaruuille, kateenkorvalle ja muille vaaleille lihoille.

92/100p Wine Advocate: The 2021 Blanco was produced with a blend of 85% Viura, 13% Garnacha Blanca and 2% Rojal and has 12.7% alcohol and a pH of 3.18. It fermented with natural yeasts and some skin maceration and 50% malolactic. It matured in concrete, foudre and 500-liter barrels, working the lees daily at first and then every week after Christmas. It´s fresh and has an exotic twist; it´s tasty, with an almost salty touch on the finish, quite light.

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.

Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Garnacha Blanca, Viura

Ruoka ja viini

Raikkaat merenantimet, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1296A