Albamar Albariño 2021

25,80 

Loppu varastosta

Vihertävän keltainen Albariño jonka tuoksussa on aistittavissa sitrushedelmien, melonin ja trooppisten hedelmien aromeita. Maku on intensiivisen aromikas toistaen sitruunan kuoren, limetin ja passionhedelmän sävyjä. Viini on eloisan hapokas, raikas ja jopa merellisen suolainen. Erittäin herkullinen viini kaikenlaisille raikkaille kala- ja äyriäisruuille.

93/100p The Wine Advocate (2020 vuosikerta huom)

Viinintekijä Xurxo Alba on Albamarin ilmiömäisten viinien takana. Albamarin pienen viinitalon perusti aikoinaan Xurxon isä, Luis. Hän osti perheelle pari hehtaaria tarhoja jäätyään työttömäksi muurarin ammatista. Luis keskittyi talon johdossa ollessaan perusviinin valmistukseen jota tarjoiltiin hänen vaimonsa Isabelin tavernassa Rias Baixasin parhaiden munakkaiden kanssa. Osa viinistä myytiin bulkkina isommille yritykselle eikä ajatuskaan kansainvälisestä kaupankäynnistä ollut käynyt hänen mielessään. Xurxon valmistuttua viininviljelyopinnoista vuonna 2006, Albamar-niminen perheyritys sai uuden suunnan.

Ensi töikseen Xurxo kehitti talon nimeä kantavan viinin, joka on tällä hetkellä heidän käyntikorttinsa ja sitä valmistetaan sekä omista ja ostetuista rypäleistä noin 50 000 pulloa vuodessa. Ajan myötä valmistusmenetelmät ovat siirtyneet luonnonmukaiseen viljelyyn sekä viininvalmistukseen. Satokauden aikana köynnöksiä ei myrkytetä, maata ei käännetä ( muuten kuin pintakerroksen osalta hieman rikotaan), puristus tapahtuu rankojen kanssa ja hiivat ovat luontaisia. Viinit eivät myöskään käy läpi happoja pehmentävää malolaktista käymistä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Albariño

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1637A