Alegre Valgañón Rioja 2020

20,50 

Varastossa

Herkullinen artesaaniviini Riojan luoteisosasta, Obarenes-vuoriston alarinteiltä. Tarhojen läheisyys viileälle Biskajanlahdelle (80 km), yhdistettynä alueen maaperään, joka on hiekkakiven, saven ja kalkkikiven sekoitus, tuottaa mausteista mutta tasapainoisen hienostunutta viiniä. Lajikkeina on Tempranillo 80% ja Garnacha 20%. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytelty noin 15 kuukauden ajan erikokoisissa käytetyissä tammitynnyreissä. Tyylillisesti tämä viini sopii mainiosti keskivahvoille liharuuille, esimerkiksi yrttisille ja valkosipulilla maustetuille karitsankyljyksille.

93+/100p The Wine Advocate: The house red 2020 Tinto showed superbly. It´s a blend of Tempranillo from the Obarenes Mountains (Sajazarra and Fonzaleche) with 20% Garnacha from Cárdenas on clay and some 5% white that has 14.2% alcohol but feels perfectly balanced and integrated. It has a serious, harmonious nose with complexity and depth but also youth. It has a soft and juicy texture with focused and clean flavors, finishing with an almost salty twist. Super tasty and easy to drink! Great value too. It matured in a mixture of 1,000- and 3,000-liter oak foudres and 225- and 500-liter barrels.

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.

Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Garnacha

Food

Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

14%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK112640B