Monthélie Rouge 1er Cru Les Duresses 2018, Comtes Lafon

73,80 

Välja müüdud

Väike küla Monthélie asub Meursault ja Volnay vahel, veidi mäest ülesse. Les Duresses on küla parim viinamarjaistandus ja asub küla läänenõlval. Domaine des Comtes Lafoni istanduses on 1,06 hektari suurune krunt, mille vanimad viinapuud on istutatud 1975. aastal.

88-91/100p Burghound.com: A ripe, fresh and attractively spicy nose reflects a variety of both red and dark pinot fruit nuances. The nicely voluminous and textured middle weight flavors possess a lovely sense of verve before terminating in a mildly rustic, indeed even robust, finish. I suspect that this will round into shape relatively quickly.

Enam kui saja aasta vanune veinimaja Domaine des Comtes Lafo sai alguse, kui Jules Lafon abiellus Marie Bochiga aastal 1894. Bochi perekond oli töötanud veinikaupmeestena ning Marie ja Jules pärisid mitmed krundid ning nende hallata jäid mainekad viinamarjaistandused, nagu Volnay Santenots-du-Milieu ja Meursault Clos de la Barre. Julesil õnnestus hankida ka rohkem tippkrunte. Täna juhib maja Dominique Lafon, Julesi otsene pärija neljandat põlvkonda, kelle kompromissitu kvaliteedipüüdlus on vaid kinnistanud maja positsiooni ühe kõrgeima kvaliteediga Meursault’ tootjana. Veine toodetakse ainult majale kuuluvatest ja nende hallatavatest viinamarjaistandustest. Tänapäeval kuulub majale 16,40 hektarit istandusi nelja küla (Volnay, Meursault, Chassagne-Montrachet ja Monthélie) piirkonnas. Kokku on tootmises 15 erinevat veini, millest hinnatumad on Meursault 1er Cru’t Genevrières, Perrières ja Charmes ning Grand Cru Montrachet. Pärast saagikoristust 1998. aastal mindi üle täielikult biodünaamilisele tootmismeetodile.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Tootekood: 1723