Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl 2022

26,90 

Varastossa

Upean mehevä, silkkinen ja jäntevän pitkän makuinen Spätburgunder (Pinot Noir). Aromeissa on rypäletyypillisiä elementtejä kuten vadelmaa, kirsikkaa ja mausteista mansikkaisuutta. Keskitäyteläinen, varsin silkkinen ja pitkä. Tämä viini kestää muutavan vuoden kellarointia mutta on loistava pari esim. paahdetulle kyyhkylle, tryffelillä maustetun risoton kanssa. Tämän viinin rypäleet on kerätty Kaiserstuhlin alueelta, jossa osa tarhoista on vulkaanista alkuperää. Tämän voi huomata viinin maun ja luonteen syvyydessä.

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talo omistaa noin 23 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosse Lage-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on ”always dry, always pinot”, viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris’ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen.  Valkoviinit saavat kypsyä jopa kolme vuotta sakan päällä isoissa tammitynnyreissä. Talo on konversiossa luomutuotantoon.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Noir

Food

Ankka ja riistalinnut, Kana ja vaaleat liharuuat, Sieniruuat

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 796050