Salwey Oberrotweil Weissburgunder 2020

24,90 

Varastossa

Kaiserstuhlin Oberrotweilin kylän tarhoista tuotettu fantastinen, pitkään isoissa 1200 litran tammiastioissa sakan päällä kypsytetty Weissburgunder (Pinot Blanc). Rypäleistä 50% tulee Salweyn tarhoilta, joiden maaperä on hiekkapitoista lössimaata ja 50% Henkenbergin Grosse Lage-tarhalta, jonka maaperä on vulkaanista tuhkaa. Tuoksu on hyvin raikas, aromikas; sitrusta, vihreää omenaa, hieman minttuisuutta. Maku on mineraalinen, raikas, jäntevä, aromikas ja pitkä. Hienoille gastronomisille kala- ja äyriäisruuille, esimerkiksi haudutettua kuhaa voikastikkeella.

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talo omistaa noin 23 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat GrossemLage-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on ”always dry, always pinot”, viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris’ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen.  Valkoviinit saavat kypsyä jopa kolme vuotta sakan päällä isoissa tammitynnyreissä. Talo on konversiossa luomutuotantoon.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Blanc

Ruoka ja viini

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

13,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2124