La Nerthe Les Cassagnes Côtes-du-Rhône Villages 2021

23,80 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Elegantti, samettinen ja tasapainoisen raikas etelä-rhônelainen punaviini. Sekoitus Grenache (60%), Syrah (30%) ja Mourvedre (10%) -lajikkeita. Rypäleet on kerätty Sérignan-du-Comtatin alueelta, Domaine de la Renjarde-tilalta, noin 15km Châteauneuf du Papen alueesta pohjoiseen. Aromeissa on kypsää kirsikkaisuutta ja provencen yrttejä. Karitsankyljyksille yrttien ja valkosipulin kera.

Château La Nerthen viinitila on kehittänyt maataan Châteauneuf-du-Papen alueen ytimessä yli 500 vuoden ajan. Historiansa aikana se on ollut kolmen perheen omistuksessa. Tulle de Villefranchen perhe kehitti tilaa 1500-luvulta alkaen aina vuoteen 1877 asti, jolloin sen osti Joseph Ducos. Ducos’n ansioina pidetään viinikirvan tuhoamien tarhojen uudelleen istutusta ja viinitilan vahvaa kehittämistä. Vuonna 1985 tila siirtyi Richardin perheelle, jonka johtama tilaa ja sen tuotantoa on vahvasti modernisoitu. Tila siirtyi vuonna 1998 kokonaan luomuviljelyyn. Tilan nykyinen koko on 92 hehtaaria ja viljelmät jakautuvat 57 erilliseen palstaan. Suuri osa tarhoista sijaitsee kuuluisan La Craun tasangon eteläosassa. Tilan vanhimmat köynnökset ovat yli satavuotiaita ja tilalla viljellään 13 eri lajiketta. Tilan arvokkaimmat viinit ovat punaiset huippuviinit Cuvée des Cadettes, Les Clavelles (100% Grenache) sekä valkoinen palstaviini Clos de Beauvenir.

La Nerthen nimellä tuotetaan myös edullisempia mutta hyvin laadukkaita Rhônen viinejä Domaine de la Renjarden tilalla, Sérignan-du-Comtatin kylässä, noin 15 kilometriä Château Nerthen tilasta pohjoiseen. La Nerthe Les Cassagnes-viinit tuotetaan luomuviljellyiltä tarhoilta, joita Renjarden tilalla on 70 hehtaaria.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Grenache, Mourvedre, Syrah

Ruoka ja viini

Ankka ja riistalinnut, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

14% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2022