La Misse di Candialle Chianti Classico 2022

23,89 

Varastossa

Tasapainoinen, notkea, kypsän punakirsikkainen, hieman yrttinen ja raikkaan jäntevä Chianti Classico Panzanon kylästä. Viinin käyminen ja noin vuoden kestänyt kypsytys on tehty kokonaan betonitankeissa hedelmäisyyden varjelemiseksi. Lajikkeina ovat pääosin Sangiovese ja täydentävinä Malvasia Nera ja Canaiolo. Mainio viini pizzan, vasikanfileen , risoton ja muutoinkin klassisen italialaisen keittiön ruuille.

La Misse on firenzeläinen muoto englanninkielisestä sanasta Miss. Nimi viittaa viinin tasapainoisen eleganttiin tyyliin.

Suomalais-saksalaisen pariskunnan, Jarkko ja Josephin Peräsen vuonna 2002 perustama tila Candialle tuottaa huippulaadukkaita viinejä Chianti Classicon alueella, Panzanon kylässä. Candiallella on noin 11 hehtaaria tarhoja ja niitä viljellään sertifioiduin luomumenetelmin. Panzanon amfiteatterimainen rinne tunnetaan nimellä Conca d’Oro sitä pidetään yhtenä Chianti Classicon viinialueen parhaista kasvualueista huippuviinien tuotannolle. Alueen kalkkipitoinen maaperä ja mikroilmasto tuottaa tyylillisesti eleganttia, kypsän kirsikkaista Sangioveseä, jossa on myös jäntevyyttä, herkullista tiukkuutta ja maun pituutta. Candiallen viinit ovat aivan upeita ja pidämmekin taloa täyden viiden tähden tuottajana!

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Canaiolo, Malvasia Nera, Sangiovese

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Pizza ja pasta

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK110320E