Catena Paraje Altamira Malbec 2021

21,68 

Loppu varastosta

Mausteinen ja mehevän silkkinen Malbec Altamiran tarhalta, Uco Valleysta. Altamiran tarhan korkeus merenpinnasta on 1095 metriä ja sen maaperä on täynnä tulvakerrostumia; soraa, savea ja kalkkikiveä. Alue on Mendozan tunnetuimpia huippuluokan Malbecin tuottamiseen. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin noin vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 35% oli uusia.
Varsin täyteläinen mutta elegantti ja aromikas punaviini, jonka tanniinit ovat lempeitä. Aromeissa on luumua, tummaa marjaisuutta, hieman vaniljaista tammea ja orvokkia. Todella hieno, laatuunsa nähden edullinen klassikko tummalle lihalle ja riistalle.

92+/100p Wine Advocate

Vuonna 1902 perustettu Catena Zapata-viinitalo on Argentiinan Mendozan alueen viinintuotannon ikoni ja Malbec-lajikkeen uranuurtaja. Taloa vahvasti luotsannut Nicolás Catena Zapata on maansa tunnetuin viinipersoona ja yhdessä tyttärensä Lauran (Catena Zapatan nykyisen johtajan) sekä viinintekijän Alejandro Vigilin kanssa trio on saavuttanut huimaa menestystä etenkin korkean ilmanalan viineillään.

Vuonna 2021 arvostettu Wine Enthusiast-julkaisu kunnoitti Nicolás Catena Zapataa “Lifetime Achievement” palkinnolla tunnustuksena elinikäisestä työstään Argentiinan viininvalmistuksen eteen. Nicolás voitti myös vuonna 2009 Decanter-lehden arvostetun ”Man of the Year” palkinnon. Laura Catenan energinen työ huippulaadun eteen on tuonut hänelle paljon mainetta ja kunniaa. Drinks Business-julkaisu palkitsi hänet ”Woman of the Year 2022”-tittelillä ja saksalainen viinijulkaisu Meininger myönsi hänelle ”Outstanding Achievement Award 2023”-palkinnon. Lauralle on myös myönnetty ”Old Vine Hero Award” työstään vanhojen köynnösten vaalimiseksi. Catena Zapatan viinitalo palkittiin maailman toiseksi arvostetuimmaksi ja Etelä-Amerikan arvostetuimmaksi viinibrändiksi 2023, Drinks International-julkaisun toimesta.

Talon tunnetuin tarha on Gualtallaryn alueella sijaitseva Adrianna, jossa köynnökset kasvavat jopa 1500 metrin korkeudella kalkkikivisessä maaperässä. Talon tärkeimmät viinitarhat on nimetty suvun jäsenten mukaan ja Adriannan ohella tarhoista tunnetuimpia ovat Catena Zapatan historiallinen ensimmäinen tarha Angelica (Lunluntan alueella, 900 m korkeudella) ja 1100 metrin korkeudella sijaitseva Nicasia (Paraje Altamiran alue). Catena Zapatan lähestyminen viinien viljelyyn on äärimmäisen huolellista ja tarkkaan tutkimukseen perustuvaa. Talon sitoutuminen kestävään kehitykseen on syvällistä ja aitoa.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Rypäleet

Malbec

Food

Ankka ja riistalinnut, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795683B