La Misse di Candialle Chianti Classico 2021

22,20 

Saadaval

Orgaanilised ja biodünaamilised veinid

Tasakaalustatud, nõtke, küps punane kirss, kergelt ürdine ja värskendavalt toekas Chianti Classico Panzano külast. Veini kääritamine ja laagerdumine, mis kestis umbes aasta, tehti täielikult betoonmahutites, et puuviljasus säiliks. Peamised sordid on Sangiovese ning Malvasia Nera ja Canaiolo täiendavad üksteist. La Misse on ingliskeelse sõna Miss Firenze vorm. Nimetus viitab veini tasakaalustatud ja elegantsele stiilile. Sobiv valik seenerisoto, vasikafilee, pitsa kõrvale.

93/100p Vinous, Antonio Galloni: The 2020 Chianti Classico La Misse di Candialle is bright, bold and bursting with energy. Sweet red Sangiovese fruit, spice, mint, cedar and sweet pipe tobaco are all beautifully delineated in a Chianti Classico that bristles with vibrancy. The 2020 is exquisite. (2020 vintage)

Suomalais-saksalaisen pariskunnan, Jarkko ja Josephin Peräsen vuonna 2002 perustama tila Candialle tuottaa huippulaadukkaita viinejä Chianti Classicon alueella, Panzanon kylässä. Candiallella on noin 11 hehtaaria tarhoja ja niitä viljellään sertifioiduin luomumenetelmin. Panzanon amfiteatterimainen rinne tunnetaan nimellä Conca d’Oro sitä pidetään yhtenä Chianti Classicon viinialueen parhaista kasvualueista huippuviinien tuotannolle. Alueen kalkkipitoinen maaperä ja mikroilmasto tuottaa tyylillisesti eleganttia, kypsän kirsikkaista Sangioveseä, jossa on myös jäntevyyttä, herkullista tiukkuutta ja maun pituutta. Candiallen viinit ovat aivan upeita ja pidämmekin taloa täyden viiden tähden tuottajana!

Veinide kategooria

,

Riik

Piirkond

Viinamarjad

Canaiolo, Malvasia Nera, Sangiovese

Aastakäik

2021

Alkoholisisaldus

14%VOL

Pudeli suurus

0.75L

Veini liik

Kaitstud päritolunimetusega vein

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Tootekood: vk110320D