Quintaluna 2021, Ossian Vides y Vinos

26,00 

Saadaval

Aromaatne, värske ja väga kvaliteetne valge vein, mis on toodetud Segovia provintsi Nieva küla viinamarjaistandustes. Sort on Verdejo ja suur osa viinamarjadest on kogutud iidsetelt, enam kui 100-aastastest Verdejo viinapuudelt, mis on jäänud Phylloxerast puutumata. Pärast hoolikat käsitsi korjamist ja terasmahutis kääritamist metsikute pärmidega on väikesel osal veinist lastud 9 kuud tammevaatides küpseda. Veini olemus pole aga tammene, vaid eelkõige nõtke, värske ja ürdiselt aromaatne – suurepärane näide Ossiani veinimaja kvaliteedist. Naudi koos peenemate kalaroogade, karpide ja kitsejuustuga.

92+/100p Wine Advocate

Ossian Vides Y Vinose veinimaja asub Segovia provintsis Nieva küla lähedal, Madridist umbes 100 kilomeetrit loodes. Kinnisvara on spetsialiseerunud kohaliku Verdejo sordi tipptasemel valgete veinide tootmisele. Ossiani toodetud Verdejosid peetakse Hispaania parimateks. Maja viinamarjaistandused asuvad 900-1000 meetri kõrgusel merepinnast ning suure osa viinapuudest (umbes 50 hektarit) moodustavad enam kui saja-aastased phylloxera-eelsed viinapuud, mis jäid hävingust puutumata tänu liivasele ja kildamullale, mis phylloxera levimist ei soosinud. Ossian asutati 2005. aastal eesmärgiga näidata sordi ja iidsete viinapuude optimaalset potentsiaali ning alates 2013. aastast on talu omanik Segoviast pärit Ruiz Aragonesese perekond eesotsas dünaamilise Pedro Ruiziga.

Pere veiniäri sai alguse  1991. aastal, kui Pedro isa José María Ruiztema poolt Ribera del Dueros asutatud Pago de Carraovejas veinimajas valmistas oma esimese veini. Tänapäeval omab perekond lisaks Ossia ja Pago de Carraovejase taludele mitmeid Hispaania parimaid väikeseid veinitootjaid, nagu Viña Mei ja Emilio Rojo Ribeiro piirkonnas, aga ka Bodegas Marañones, mis toodab Garnacha veine. Sierra de Gredose piirkond. Ossiani ja teiste Ruizi peretalude väärtusbaas tuleneb sügavast austusest kvaliteedi ja gastronoomia vastu. 1973. aastal oli José María Ruiz Hispaania esindaja Milano sommeljeede maailmameistrivõistlustel ning sellest ajast on ta tuntud kuulsa José Maria restorani poolest Segovias. Restorani spetsialiteet on traditsiooniline sealihast valmistatud road ja koos sellega nauditavad kvaliteetveinid. Perekond Ruiz omab ka Pago de Carraovejase mõisas asuvat restorani Ambivium. Sellel gastronoomilisel restoranil on üks Michelini täht.

Veinide kategooria

,

Riik

Piirkond

Viinamarjad

Verdejo

Food

Rammusad mereannid, Värsked mereannid

Aastakäik

2021

Alkoholisisaldus

13,0%VOL

Pudeli suurus

0.75L

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Tootekood: 796231