Marsannay Es Chezots 2021, Jean Fournier

49,80 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Es Chezotsin tarha on Marsannayn hienoimpia ja Fournierilla on siitä 2.1 ha palsta. Tarhan mikroilmasto on viileähkö ja maaperässä on runsaasti kalkkia ja merifossiileja. Tarha tuottaa upean mineraalista, jopa hieman ”suolaista” Pinot Noiria, jonka maun pituus on ensiluokkaista. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin vuoden ajan sekä 600 littran että 228 litran tammitynnyreissä, joista 25% oli uusia. Kokonaisia terttuja käymisessä oli 50%. Tämä on todella rypäletyypillinen, kypsän punamarjaisa ja elegantti Pinot Noir hienoille linturuuille, Kokeile paistetun ankan ja linssien kanssa.

90-93/100p Burghound.com

Burgundin Côte de Nuitsin viinialueen pohjoisosassa sijaitseva Marsannayn viinialue tunnetaan hienoista Burgundin viineistään, joita tuotetaan sen vajaan 400 hehtaarin tarhoilta. Alue muodostuu kolmesta kylästä aivan Dijonin eteläpuolella; Chenôve, Marsannay-la-Côte ja Couchey. Marsannayn parhaat Pinot Noir-viinit muistuttavat noin 5 km etelään sijaitsevan Gevrey-Chambertinin kyläkunnan mausteisen meheviä viinejä, ollen kuitenkin hinnaltaan selkeästi edullisempia.

Fournierin suku on on vaikuttanut Marsannay-la-Côten kylässä jo 1600-luvulta lähtien ja tuntevat alueensa viinitarhat tarkkaan. Aiemmin suvun tuottamat rypäleet myytiin toisille viinitaloille mutta Jean Fournier päätti aloittaa omien viinien tuotannon ja myynnin vuonna 1962. Vuonna 2001 kipparin roolin otti hänen poikansa Laurent Fournier, jonka johdolla tämä erinomainen viinitalo on siirtynyt sertifioidusti luomutuotantoon. Talolla on tarhoja 22,50 hehtaaria, joista suurin osa sijaitsee Marsannayn alueella. Talolla on noin 13 hehtaarin omistus Marsannayn kuuluisimmissa tarhoissa; Le Chapître, Clos du Roy, Les Longerois ja Es Chezots Talolla on tarhoja myös Gevrey-Chambertinin, Fixinin, Aloxe-Cortonin ja Clos de Vougeot Grand Crun alueilla. Laurent Fournier on Marsannayn viljelijäjärjestön puheenjohtaja ja hänen johdollaan kylän parhaita tarhoja nostetaan lähivuosina 1er Cru-luokkaan. Domaine Jean Fournierin viinit ovat hienostunutta ja aitoa Burgundia parhaimmillaan. Punaiset ovat rypäletyypillisiä, mausteisia ja jänteviä, valkoiset mineraalisia ja hienoja. Tila tuottaa myös pienen määrän Marsannay Rosé-viiniä. Marsannay on ainoa Burgundin luokitus, jonka alla tuotetaan valko-, puna- ja roseeviinejä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Noir

Food

Sieniruuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2138