Champagne J Lassalle Blanc de Blancs Premier Cru 2011

80,18 

Loppu varastosta

Upea Blanc de Blancs, 100% Chardonnay, jonka rypäleet on kerätty Montagne de Reimsin alueen Premier Cru-tarhoilta. Keltaluumuinen, upean mausteinen, jäntevä ja hyvin täyteläinen. Paistetuille kampasimpukoille tai grillatuille lohiruuille. Sokerinlisäys (dosage) on noin 8 g/l. Tätä huippusamppanjaa on kypsytetty lähes kymmenen vuotta kellarissa ennen lanseerausta markkinoille.

Champagne J Lassalle perustettiin vuonna 1942 Jules Lassallen toimesta. Julesin kuoltua vuonna 1982 vetovastuu otti hänen vaimonsa Olga yhdessä tyttärensä Chantal Decelle-Lassallen kanssa. Vuonna 1996 mukaan toimintaan tuli Chantalen tytär Angéline Templier. Yhdessä nämä kolme naista luotsaavat taloa edelleen kunnioittaen sen tunnustettua tyyliä, jota voi luonnehtia klassiseksi ja elegantiksi. Kaikki talon Samppanjat saavat kypsyä huolella ja pitkään kellarissa kunnes ne saavuttavat hienon nautittavuuden.

Talo sijaitsee Rilly-la-Montagnen kylässä, Montagne de Reimsin kukkulan pohjoispuolella. Talo omistaa 16 hehtaaria Premier Cru-luokiteltuja tarhoja. Pinot Meunier on viljelypinta-alasta merkittävin (48%), Chardonnay tulee kakkosena (30%) ja Pinot Noir täydentää trion (22%). Viinit saavat käydä malolaktisen käymisen, joka pehmentää Samppanjoiden usein tiukkaa hapokkuutta. Pitkä kellarikypsytys ja normaali sokerinlisäys tuottavat tyylin, jonka nautittavuudesta ja korkeasta laadusta ei ole epäselvyyttä.

Tuotekategoria

, ,

Alue

Vuosikerta

2011

Alkoholi %

12% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: vk120750