Artisons The Phantom Grenache, 2020

42,90 

Varastossa

Tämä upea Grenache on saanut Platter’s South African Wine Guide-oppaassa täydet 5/5 tähteä. Viinin rypäleet on kerätty Voor Paardebergin kukkulan tarhalta, joka istutettiiun vuonna 1974. Tarhan maaperä on graniittipitoista antaen viinille ryhtiä ja raikkautta. Viinin käyminen tehtiin osin kokonaisina terttuina ja käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 12 kuukauden ajan, käytetyissä 500 litran tammitynnyreissä.
Viini on mausteinen, aromikas, rypäletyypillinen; tummaa ja punaista kirsikkaisuutta, pippuria, hieman lakritsaa ja kypsää mansikkaa. Täydellinen punaviini esimerkiksi paahdetulle ankalle, riistalinnuille tai aasialaisittain maustetuille ribseille.

Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu Etelä-Afrikan suurimpiin perheomistuksessa oleviin viinitaloihin. Tila käsittää noin 400 hehtaaria maata, josta 200 on istutettua. Noin puolet viinitilasta sijaitsee kansainvälisesti tunnetun Kultaisen Kolmion alueella Stellenboschissa, missä on sanottu löytyvän Etelä-Afrikan parhainta maaperää punaviinien tuottamiseen. Toinen puoli sijaitsee korkealla vuorissa, missä ilmasto on viileää meri-ilman pyyhkiessä viiniköynnösten yli.

Stellenrust on ollut mukana yhdessä suurimmassa ja menestyksekkäimmässä Etelä-Afrikan viininviljelyä koskevassa hankkeessa, jolla pyrittiin kohentamaan tiloilla työskennelleiden paikallisten työoloja. Maanomistaja Kobie van der Westhuizenin unelmana oli antaa jotakin takaisin työntekijöilleen, vastineeksi vuosien kovasta työstä, jonka he olivat tehneet maatilojen rakentamiseksi nykyiseen tilaansa: perhe antoi 72 maataloustyöntekijälleen omaksi maata. Tämän onnistuneen hankkeen ansiosta Stellenrustin viinitilalle on myönnetty Reilun kaupan -sertifikaatti vuonna 2011. Se kertoo halusta varmistaa pelloilla ja viininvalmistuksessa työskentelevien ihmisten sosioekonomista kestävyyttä.

Toisena mainittavana eritysprojektina Stellenrustin omistajat Kobie van de Weshuizen ja Tertius Boshoff tuottavat muutamia tuhansia pulloja  huippulaadukkaita Artison viinejä . Ne ovat saaneet Platter´s South African Wine Guiden 4,5 – 5 tähteä  arvosanoikseen, joten kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli olet etelä-afrikkalaisten viinien ystävä!
Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Grenache

Food

Pääsiäisruuat, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

15,0 % VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795949