Artisons The Mothership Chenin Blanc, 2022

42,90 

Loppu varastosta

The Mothership Chenin Blanc on Etelä-Afrikan parhaita valkoviinejä. Juuri myyntiin saapunut 2022 sai Platter’s South Africa Wine Guide-oppaalta 5/5 tähteä (97/100p) ja Master of Wine Tim Atkinilta 96/100p. Viinin rypäleet kerättiin Stellenboschin alueen Bottelary-tarhalta, jonka köynnökset istutettiin vuonna 1964. Villihiivakäyminen tapahtui 2000 litra foudreissa ja 12 kuukautta kestänyt kypsytys munanmuotoisissa betoniastoissa.
Huikea valkoviini, raikas, mineraalinen ja runsas. Aromeissa on vaaleaa persikkaisuutta, päärynää, sitrusta ja mausteisuutta. Täydellistä esimerkiksi thaimaalaisen vihreän curryn kyytipoikena. Kenties Etelä-Afrikan hienoin ja paras Chenin Blanc!
Niukka saatavuus, Suomeen saapui myytäväksi vain 60 pulloa.

Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu Etelä-Afrikan suurimpiin perheomistuksessa oleviin viinitaloihin. Tila käsittää noin 400 hehtaaria maata, josta 200 on istutettua. Noin puolet viinitilasta sijaitsee kansainvälisesti tunnetun Kultaisen Kolmion alueella Stellenboschissa, missä on sanottu löytyvän Etelä-Afrikan parhainta maaperää punaviinien tuottamiseen. Toinen puoli sijaitsee korkealla vuorissa, missä ilmasto on viileää meri-ilman pyyhkiessä viiniköynnösten yli.

Stellenrust on ollut mukana yhdessä suurimmassa ja menestyksekkäimmässä Etelä-Afrikan viininviljelyä koskevassa hankkeessa, jolla pyrittiin kohentamaan tiloilla työskennelleiden paikallisten työoloja. Maanomistaja Kobie van der Westhuizenin unelmana oli antaa jotakin takaisin työntekijöilleen, vastineeksi vuosien kovasta työstä, jonka he olivat tehneet maatilojen rakentamiseksi nykyiseen tilaansa: perhe antoi 72 maataloustyöntekijälleen omaksi maata. Tämän onnistuneen hankkeen ansiosta Stellenrustin viinitilalle on myönnetty Reilun kaupan -sertifikaatti vuonna 2011. Se kertoo halusta varmistaa pelloilla ja viininvalmistuksessa työskentelevien ihmisten sosioekonomista kestävyyttä.

Toisena mainittavana eritysprojektina Stellenrustin omistajat Kobie van de Weshuizen ja Tertius Boshoff tuottavat muutamia tuhansia pulloja  huippulaadukkaita Artison viinejä . Ne ovat saaneet Platter´s South African Wine Guiden 4,5 – 5 tähteä  arvosanoikseen, joten kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli olet etelä-afrikkalaisten viinien ystävä!
Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Chenin Blanc

Food

Kasvisruuat, Lipittely ja napostelu, Vahvasti maustetut ruuat

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

14,0 % VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795947