Sauska Pinot Noir Padi 2019

24,95 

Varastossa

Huippuhieno, burgundimainen Pinot Noir Tokajin viinialueelta Unkarista. Silkkinen, mausteinen, jäntevä hieman pippurinen. Jälkimaku on erittäin pitkä ja hienosti ryhdikäs. Rypäleet on kerätty Sauskan Padihegy-tarhalta käsin ja käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin käytetyissä tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan. Tarhan maaperä on savinen ja siinä on myös magmakiveä, kvartsiittia ja muita vulkaanisia aineksia. Aivan upea Pinot Noir linturuuille, esimerkiksi paahdetulle ankalle.

94/100p James Suckling: Lots of racy raspberries, pomegranate, sour cherries, dried strawberries, baking spices and bark. A medium-bodied pinot noir with sleek tannins and fresh acidity. Creamy oak gives it discreet, flattering sensibility, but this is also juicy with lots of fruit, before a lengthy finish. Drink or hold.

Sauska on perheomistuksessa oleva laadukas ja moderni viinintuottaja. Talolla on tuotantoa sekä Tokajin että Villanyn viinialueilla. Villanyn tuotanto on pääasiassa punaviiniä, Tokajin tuotannon keskittyessä valkoviineihin ja makeisiin viineihin. Talon perusti Christian Sauska, joka on alunperin Villanysta kotoisin. Christian muutti 70-luvulla Yhdysvaltoihin ja perusti nykyään maailman merkittävimpiin kuuluvan lamppufirman, LightSources. Yhtiöstään saaduilla tuloilla Christian perusti kotimaahansa omaa sukunimeä kantavan viinitalon, jonka tavoitteena on tuottaa kansainvälisen huipputason viinejä Unkarin perinteisiltä viinialueilta.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Grapes

Pinot Noir

Food

Ankka ja riistalinnut, Vahvasti maustetut ruuat

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1451B