Rizzi Langhe Chardonnay 2021

19,60 

Varastossa

Kirkas, vaalean oljenkeltainen väri. Raikas, puhdaspiirteinen tuoksu, sitrusta, omenaa, papaijaa ja mietoa kukkaisuutta. Maku on kuiva, jäntevän raikas, kirkkaan hedelmäinen, pitkä. Loistava valkoviini grillatulle kalalle ja äyriäisille, kampasimpukalle tai kasvisruuille. Rypäleet on kerätty ”Speranza (Suomeksi ”toivo”) -palstalta, Rizzi-viinitarhan sisältä, Barbarescon viinialueelta. Palsta viettää kohti koillista ja sen maaperä on hyvin kalkkipitoista. Lopputuloksena on hyvin raikas ja aromikas, jäntevän mineraalinen piemontelainen klassikkovalkoviini. Rizzi oli Chardonnay-lajikkeen pioneereja Piemontessa ja Speranza-palstalle istutettiin Chardonnayta jo vuonna 1978.

91/100p Wine Advocate: The Rizzi 2021 Langhe Chardonnay is a bright and luminous white wine with a pretty succession of aromas that jumps from citrus and Golden Delicious apple to blanched almond and crushed stone. This wine has a vaguely Chablis-like quality with some of the extra texture and perfumes that come from the Langhe in northern Italy.

Barbarescon alueen eteläosassa, Treison kylässä sijaitseva Rizzin talo on perustettu vuonna 1974 Ernesto Dellapianan toimesta ja sen hallussa on nykyään 44 hehtaaria maata. Tilan johdossa ovat nykyään Erneston lapset Enrico ja Jole Dellapiana. Runsas maaomistus huipputarhoilla tekee Rizzistä yhden alueen merkittävimmistä laatutaloista. Rizzin maanomistuksen merkittävyyden ymmärtää vertaillessaan sitä koko Barbarescon alueen kokonaisviljelypinta-alaan (noin 700 ha). Tilan johtavana ajatuksena on tuottaa klassisia alueen viinejä kunnioittaen perinteitä ja pyrkien vahvasti luonnonmukaiseen viljelyyn tarhoillaan. Talon Barbaresco-viinit saavat kypsä perinteisissä 5000 litran tynnyreissä tavoitteena säilyttää viinien hyvä hedelmäisyys ja tyypillisyys. Tilan hintataso on laatuun nähden hyvin maltillista.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Grapes

Chardonnay

Food

Ravut

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK111413B