Riesling Oestricher Klosterberg Erstes Gewächs 2020, PJ Kühn

32,95 

Loppu varastosta

Oestricher Klosterbergin tarha sijaitsee Oestrich-Winkel kylän rinteellä sen yläosassa ennen alkavaa metsikköä. Rhein-jokeen matkaa on rinnettä alas noin reilut 2 kilometriä. Tarhan koko on 43,38 hehtaaria ja Peter Jakob Kühn omistaa siitä 1,15 hehtaaria. Maaperä on lössimaata, hiekkaa ja kvartsiittia.

93/100 p The Wine Advocate: The Oestrich 2020 Klosterberg Riesling trocken is deep, pure and terroir-driven on the still slightly reductive nose that pairs ripe and elegant Riesling aromas with iodine notes of crushed stones and corroded iron. Round, vital and energetic on the palate, this is a rich and juicy but refined and elegant Riesling with textured fine tannins and a long, aromatic finish that still shows some oak influence.

Viinitila on ollut perheen hallussa yli 230 vuotta mutta nykyinen menestys on rakentunut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana Peter Jakob ja Angela Kühnin sekä heidän poikansa Peter Bernhardin toimesta. Tila siirtyi kokonaan sertifioidusti biodynamiikkaan vuonna 2004 ja sen äärimmäisellä huolella tuotetut viinit lukeutuvat Saksan ehdottomaan eliittiin. Viinitalo sijaitsee Oestrichin kylässä ja sen omistuksessa on 21 hehtaaria viinitarhoja. Tilan arvostetuimmat palstat ovat Grosse Lage-tarhaviinit Oestrich Lenchen, Mittelheim Sankt Nikolaus ja Oestrich Doosberg.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Riesling

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

12,5% Vol

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1447A