Riesling Dürnsteiner Kellerberg 2021, F.X.Pichler

105,38 

Loppu varastosta

Tämä täydellinen Riesling tulee Dürsteiner Kellerberg-tarhalta, jonka maaperä on gneissin ja graniitin sekoitusta. Rinne viettää kaakkoon ja tarha nauttii aamuaurinkoisesta ja lämpimästä mikroilmastosta. Tonavan joki virtaa tarhan edustalla noin 600 metrin etäisyydellä. Iltaisin tarha on varjossa ja öisin tarhalle laskeutuu kukkuloilta viileämpää ilmaa, joka vaalii rypäleiden hyvää hapokkuutta ylikypsymiseltä. Tämä viini on saanut kriitikko James Sucklingilta täydet 100/100p! 

F.X. Pichler on Wachaun viinialueen ja Itävallan kirkkaimpia tähtituottajia. Pichlerin perhe on toiminut Wachaun alueella viininviljelijöinä vuodesta 1898 alkaen. Vuodesta 1999 tilaa on johtanut Lucas Franz Pichler yhdessä vaimonsa Johannan kanssa, mutta Lucasin isä Franz Xaver (F.X.) on yhä vahvasti mukana perhetalon arjessa. Viinitalo sijaitsee Oberloibenin kylässä, johon perhe rakennutti vuonna 2010 uudet modernit tilat.
F.X. Pichlerillä on noin 20ha viinitarhoja Oberloibenin ja Dürnsteinin kylien välillä, joista noin puolet on Grüner Veltlineria ja toinen puolikas Rieslingia. Heillä on myös pieniä määriä Gelber Muskatelleria sekä Sauvignon Blancia. Perheen hallussa on monia Wachaun alueen historiallisimpia ja arvostetuimpia yksittäisiä viinipalstoja. Puolet tarhoista sijaitsee erittäin jyrkillä rinnepalstoilla ja puolet hieman tasaisemmalla maalla, kaikki kuitenkin mahtavan Tonava-joen varrella. F.X. Pichlerin arvostetuimmat viinit tulevat Ried Kellerberg -palstalta Dürsteinin kylästä. Kaikki työskentely tarhoilla tapahtuu manuaalisesti ja luomumenetelmiä noudattaen. Luomu-sertifikaatti tulee koristamaan F.X. Pichlerin etikettejä vuosikerrasta 2022 alkaen.

Tuotekoodi: 2150