Pouilly-Fuissé Aux Quarts Premier Cru ”Clos des Quarts” 2021

59,81 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Tämä uniikki viinitarha sijaitsee Chaintré’n kylässä, Mâconnaisen alueella Etelä-Bourgognessa. Viinitalo Château des Quarts on kahden legendaarisen viljelijän ja viinintekijän yhteisesti omistama tila ja linna. Meursaultista tuttu Dominique Lafon ja ”The Wizard of Mâconnais” Olivier Merlin tuottavat yhteistyössä upeaa ja harvinaista valkoista Burgundia tilan ”Clos des Quarts” palstalta. Palsta on muureilla ympäröity ja sen koko on 2,5 hehtaaria. Maaperä on kalkkikivistä savea ja sen vanhimmat köynnökset ovat yli 100 vuotiaita. Palsta viettää itään ja kaakkoon kohti Sâone-jokea. 2020 oli ensimmäinen vuosikerta kun Pouilly-Fuissén parhaat tarhat nostettiin Premier Cru-luokkaan. Aux Quarts-tarha oli näistä yksi ja ”Clos des Quarts” on palsta tämän isomman tarhan sisällä.

Upea tammikypsytetty, mausteinen, jäntevä ja pitkä klassikko parhaille kala ja kanaruuille. Nauti esimerkiksi voissa paistetun merianturan kanssa.

Olivier Merlinin ja hänen Corinne vaimonsa tarina viinitarhureina alkoi vuonna 1987 heidän hankkiessa omistukseensa 4,5 hehtaarin kokoisen Domaine du Vieux Saint-Sorlin-tilan La Roche-Vineusen kylässä, Mâconnais’n alueella. Toiminta laajeni vuonna 1997, jolloin Merlin aloitti myös pienimuotoisen négociant-toiminnan ostamalla rypäleitä valikoiduilta viljelijöiltä erityisesti Pouilly-Fuissén ja Viré-Clessén alueilta. Nykyään talolla on hallinnassa noin 25 hehtaaria viljelmiä. Talon tarhat viljellään luomuviljelyn sääntöjen mukaisesti mutta Merlin ei tavoittele tuotannon sertifiointia. Vuonna 2017 tilan toimintaan tulivat pariskunnan pojat Paul ja Théo, joiden avulla tilan tulevaisuus on dynaaminen ja turvattu. Olivier Merlinistä käytetään toisinaan nimitystä ”the wizard of Mâconnais”, kuvastaen hyvin hänen yleistä arvostustaan alueen viinien huipulla. Vuodesta 2012 alkaen Olivier Merlin ja Meursaultin kylän legendaarinen viinintekijä Dominique Lafon ovat omistaneet yhdessä Pouilly-Fuissén alueen kenties hienoimman viinitarhan, 2,65 hehtaarin kokoisen Clos des Quartsin, jonka osa köynnöksistä istutettiin vuonna 1917. Tältä tarhalta tuleva huippuvalkoviini myydään erillisen Château des Quarts-brändin alla.

Tuotekategoria

, ,

Alue

Rypäleet

Chardonnay

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2021

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2160