Morgon 2021, Marcel Lapierre

34,81 

Loppu varastosta

Hämmästyttävän upea, silkkinen, aromikas, kaunis Cru Beaujolais, Morgonin kyläkunnasta. Yli 70-vuotiaat köynnökset, graniittimaaperä ja 9 kuukautta kestänyt kypsytys käytetyissä tammitynnyreissä on tuottanut Marcel Lapierren legendaarista nimeä kantavissa käsissä huikean viinin, joka silkkisyydellään ja aromeiltaan haastaa Bourgognen parhaat punaviinit. Tämä viini huutaa paahdettua ankkaa ja linssejä!

94/100p James Suckling

Talo kantaa yhä Marcel Lapierren nimeä, vaikka vetovastuu on nykyään hänen lapsillaan, Mathieulla ja Camillella. Viinitalo on ollut olemassa 1900-luvun alusta saakka ja Marcelin haltuun se siirtyi vuonna 1973. Uuden ajanjakson voi katsoa alkaneen vuodesta 1981 kun Marcel alkoi omaksua legendaarisen Jules Chauvet’n oppeja työskentelyssään. Marcel ja hänen kolme sielunveljeään, Jean Foillard, Guy Breton ja Jean-Paul Thévenet muodostivat neljän koplan, joka loi Beaujolais’n natural-viineille esikuvan. Valitettavasti Marcelin viimeiseksi sadonkorjuuksi jäi 2010, kun hän menehtyi sairauden uuvuttamana lokakuun alussa ollessaan 60-vuotias.

Camille ja Mathieu jatkavat toimintaa isänsä jalanjäljissä ja viininvalmistus voidaan tiivistää seuraavasti: Vanhojen köynnösten (keski-ikä 45-vuotta) luonnonmukainen hoito ilman kemiallisia aineita, myöhäinen sadonkorjuun ajankohta, tarkka rypäleiden valikointi hyläten kaikki heikompi materiaali, alkoholikäyminen villihiivoilla, ei chaptalisointia tai muita lisäaineita, kypsytys käytetyissä (3-13 vuotiaissa) tammiastioissa, hyvin vähäinen tai olematon sulfiittien lisäys, ei suodatusta eikä kirkastusta. Viinitarhoja on yli 13 hehtaaria, joista kaksi hehtaaria sijaitsee kuuluisan Côte du Pyn rinteellä.

Tuotekategoria

,

Alue

Rypäleet

Gamay

Ruoka ja viini

Ankka ja riistalinnut, Kana ja vaaleat liharuuat, Sieniruuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%VL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK112510C