Le Beaujolais 2021, Marcel Lapierre

28,27 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Legendaarisen, vuonna 2010 menehtyneen Marcel Lapierren perintö jatkuu loisteliaana hänen lastensa Mathieu ja Camillen kyvykkäissä käsissä. Tämä on viinitilan uusi cuvée, joka on tuotettu Morgonin Cru-alueen nuorempien köynnösten rypäleistä. Biodynaamisesti tuotettu, elegantti, kypsän kirsikkainen, raikas ja samettinen Gamay-viini, joka on vaarallisen helppo nautittava mutta samalla todella laadukas ja kaunis. Ankalle tai suolaisille leikkeleille.

90/100p James Suckling

Talo kantaa yhä Marcel Lapierren nimeä, vaikka vetovastuu on nykyään hänen lapsillaan, Mathieulla ja Camillella. Viinitalo on ollut olemassa 1900-luvun alusta saakka ja Marcelin haltuun se siirtyi vuonna 1973. Uuden ajanjakson voi katsoa alkaneen vuodesta 1981 kun Marcel alkoi omaksua legendaarisen Jules Chauvet’n oppeja työskentelyssään. Marcel ja hänen kolme sielunveljeään, Jean Foillard, Guy Breton ja Jean-Paul Thévenet muodostivat neljän koplan, joka loi Beaujolais’n natural-viineille esikuvan. Valitettavasti Marcelin viimeiseksi sadonkorjuuksi jäi 2010, kun hän menehtyi sairauden uuvuttamana lokakuun alussa ollessaan 60-vuotias.

Camille ja Mathieu jatkavat toimintaa isänsä jalanjäljissä ja viininvalmistus voidaan tiivistää seuraavasti: Vanhojen köynnösten (keski-ikä 45-vuotta) luonnonmukainen hoito ilman kemiallisia aineita, myöhäinen sadonkorjuun ajankohta, tarkka rypäleiden valikointi hyläten kaikki heikompi materiaali, alkoholikäyminen villihiivoilla, ei chaptalisointia tai muita lisäaineita, kypsytys käytetyissä (3-13 vuotiaissa) tammiastioissa, hyvin vähäinen tai olematon sulfiittien lisäys, ei suodatusta eikä kirkastusta. Viinitarhoja on yli 13 hehtaaria, joista kaksi hehtaaria sijaitsee kuuluisan Côte du Pyn rinteellä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Gamay

Food

Ankka ja riistalinnut, Kana ja vaaleat liharuuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2145