Heritiers du Comte Lafon Mâcon-Chardonnay Clos de la Crochette 2022

39,80 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Tämä upea Burgundilainen chardonnay tulee 2,6 hehtaarin kokoiselta ja etelään viettävältä Clos de la Crochette-tarhalta, Mâcon-Chardonnayn kylästä. Tarhan maaperä on kalkkikivinen ja tuottaa jäntevän raikasta viiniä. Käyminen ja kypsytys tapahtuu isoissa tammiastioissa tammen aromeja vältellen.

90/100p Vinous: The 2022 Mâcon-Chardonnay Clos de la Crochette has a quite backward nose that needs more tension. The palate is well-balanced with fine acidity, much more expressive than the aromatics, with a peachy, seductive finish. Lovely.

Les Héritiers du Comte Lafonin viinitalo sijaitsee Milly-Lamartinen kylässä, Mâconnaisn viinialueella. Talon taustalla on Meursaultin kulttituottaja Dominique Lafon (Domaine des Comtes Lafon), joka noudattaa tuotannossaan biodynaamisen viljelyn periaatteita. Les Héritiers du Comte Lafon-viinitalo omistaa viinitarhoja noin 21 hehtaaria ja tuotannossa on vain valkoviinejä chardonnay-lajikkeesta. Talon tarhat sijaitsevat kyläkunnissa kuten; Chardonnay, Uchizy, Milly-Lamartine, Viré-Clessé ja Bussières. Köynnösten keski-ikä on 20-30 vuotta ja talon kokonaistuotanto on noin 160 000 pulloa vuodessa. Talon viinit saavat sekä käydä että kypsyä suurissa tammiastioissa.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Chardonnay

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

12,50%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2220