Henschke Keyneton Euphonium 2016, Barossa

35,70 

Varastossa

Voimakas, mausteinen punaviini, jonka rypäleet on kerätty Barossan ja Eden Valleyn tarhoista (osa yli 60 vuotiaista köynnöksistä). Lajikkeina ovat 57% Shiraz, 30% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot ja 6% Cabernet Franc. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Viini on syvän värinen ja sen aromeissa on tummaa luumua, kypsää kirsikkaa, seetriä, kuivattuja yrttejä, balsamicoa ja pippurisuutta. Maku on vahva, täyteläinen ja ryhdikäs. Vahvoille liharuuille, kuten riistalle.

93/100p Wine Advocate: A blend of Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc, the 2016 Keyneton Euphonium beautifully marries the mint and herb of the Bordeaux varieties with the plumminess and spice of the Shiraz. Hints of mint, tea and violets accent dark, plummy fruit, then finish with savory overtones of black olive. It’s full-bodied and supple, ready to drink now or age 15 or more years

Henchke on vuonna 1868 perustettu perheomisteinen viinitila Eden Valleyn Keynetonissa Etelä-Australiassa. Yritys tunnetaan eritoten kulttiviinistään Hill of Grace, jonka köynnökset ovat peräisin 1860-luvulta.
Tilan perustaja Johann Christian Henschke (s.1803) pakeni kotiseudultaan Sleesiasta nykyisen Puolan alueelta Australiaan vuonna 1841. Vuonna 1862 Johann Henschke osti tilan Keynetonin (Eden Valley) alueella ja tilan ensimmäiset viinit valmistuivat vuonna 1868. Myöhemmin 1891 Johannin poika Paul Gotthard Henschke laajensi viinintuotantoa ostamalla 1860-luvulla istutetun tarhan Gnadenberg Churchin läheltä Eden Valleysta. Tarhan nimi on Hill of Grace (armon kukkula) ja se on suora käännös saksankielisestä Gnadenberg-nimestä. Paul Gotthard Henschke perusti vuonna 1888 myös alueen ensimmäisen puhallinorkesterin Henschke Family Brass Bandin, jonka soittimet tuotiin Saksasta. Nykyään talon maineikkaimpia viinejä on Euphonium (baritonitorvi), joka muistuttaa meitä myös tilan perustajien rakkaudesta musiikkiin. Vuonna 1958 Cyril Henschke lanseerasi Hill of Grace-viinin yli 100 vuotiaista köynnöksistä ja viinistä on tullut Australian viinintuotannon ikoni.
Stephen ja Prue Henchke ovat olleet tilan johdossa vuodesta 1979.

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz

Food

Ankka ja riistalinnut, Juustot, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2016

Alkoholi %

14,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 79897A