Domaine Fredavelle Coteaux d´Aix-en-Provence Rosé 2022

17,91 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Millésime Bio 2023 messujen parhaaksi valittu Provencen Rosé! Viinin tuottamiseen tarvittavat rypäleet (60% Grenache, 40% Syrah) on kerätty aamulla, jolloin rypäleet ovat vielä viileitä ja hapettuminen saadaan minimoitua. Käyminen on tehty viileässä ja tavoitteena on maksimaalinen raikkaus ja puhdas hedelmäisyys.
Kauniin kirkas, hennon vaaleanpunainen väri. Tuoksu on täynnä sitrusta, persikkaa, hieman vadelmaa ja yrttisyyttä. Maku on kuiva, kevyt, hedelmäinen, raikas ja tyypillisen mineraalinen. Upea viini grillatulle kalalle, äyriäisille ja kasvisuuille. Sertifioitua luomua.

Domaine Fredavellen tila sijaitsee Aix-en-Provencen kaupungista noin 10 km luoteeseen, Éguillesin kylässä. Tilalla on noin 25 hehtaartia tarhoja ja sen fokus on laadukkaissa Provencen roseeviineissä. Tilan omistavat liikekumppanit David Ravel ja Olivia Menigoz. Tarhojen maaperä on kalkkipitoista savea ja Fredavellen viinit ovat erittäin hyvin tehtyjä, puhtaita ja raikkaita. Tila siirtyi kokonaan luomutuotantoon vuonna 2022.

Tuotekategoria

,

Alue

Rypäleet

Grenache, Syrah

Ruoka ja viini

Kana ja vaaleat liharuuat, Kasvisruuat, Raikkaat merenantimet

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

12,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795795