Dolcetto d´Alba Le Campanelle 2021

13,90 

Varastossa

Klassinen Dolcetto d´Alba, Barolon viinialueelta. Runsas, mustikkainen hedelmäisyys yhdistyy lajikkeelle tyypilliseen raikkauteen ja notkeuteen. Loistava viini esimerkiksi Vitello Tonnatolle tai Pizza Margheritalle. Viinin käyminen ja kypsytys on tehty kokonaan terästankeissa hedelmäisyyden varjelemiseksi.

90/100p: James Suckling: Fresh red-cherry and plummy character with hints of flowers. Medium body, lightly firm tannins and a tight finish. Drink now.

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d’Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä maltilliseen hintaan.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Dolcetto

Ruoka ja viini

Pizza ja pasta, Sieniruuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK110296C