Château La Nerthe Cuvée des Cadettes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2018

103,80 

Loppu varastosta

La Nerthe on Châteauneuf-du-Pâpen alueen ikoni ja todellinen huippuviini, jonka tyylissä pyrkimys on eleganssiin ja tasapainoon. Cuvée des Cadettes on huippuviiini, jonka rypäleet on kerätty tilan vanhimmista köynnöksistä. Viini on sekoitus lajikkeita 65% Grenache noir, 25% Syrah ja 10% Mourvèdre. Käyminen on tehty isossa, avoimessa tammiastiassa ja kypsytys on osin tapahtunut isoissa, vanhoissa tammiastioissa ja osin pienissä, uusissa tammitynnyreissä. Tämä huippuviini kannattaa nauttia yrttisten lampaankyljysten tai riistan kanssa.

94/100p The Wine Advocate

Château La Nerthen viinitila on kehittänyt maataan Châteauneuf-du-Papen alueen ytimessä yli 500 vuoden ajan. Historiansa aikana se on ollut kolmen perheen omistuksessa. Tulle de Villefranchen perhe kehitti tilaa 1500-luvulta alkaen aina vuoteen 1877 asti, jolloin sen osti Joseph Ducos. Ducos’n ansioina pidetään viinikirvan tuhoamien tarhojen uudelleen istutusta ja viinitilan vahvaa kehittämistä. Vuonna 1985 tila siirtyi Richardin perheelle, jonka johtama tilaa ja sen tuotantoa on vahvasti modernisoitu. Tila siirtyi vuonna 1998 kokonaan luomuviljelyyn. Tilan nykyinen koko on 92 hehtaaria ja viljelmät jakautuvat 57 erilliseen palstaan. Suuri osa tarhoista sijaitsee kuuluisan La Craun tasangon eteläosassa. Tilan vanhimmat köynnökset ovat yli satavuotiaita ja tilalla viljellään 13 eri lajiketta. Tilan arvokkaimmat viinit ovat punaiset huippuviinit Cuvée des Cadettes, Les Clavelles (100% Grenache) sekä valkoinen palstaviini Clos de Beauvenir.

La Nerthen nimellä tuotetaan myös edullisempia mutta hyvin laadukkaita Rhônen viinejä Domaine de la Renjarden tilalla, Sérignan-du-Comtatin kylässä, noin 15 kilometriä Château Nerthen tilasta pohjoiseen. La Nerthe Les Cassagnes-viinit tuotetaan luomuviljellyiltä tarhoilta, joita Renjarden tilalla on 70 hehtaaria.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Food

Juustot, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2018

Alkoholi %

15,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2120