Champagne J Lassalle Spécial Club Premier Cru 2013

89,80 

Varastossa

J Lassallen Spécial Club 2013 on huikean elegantti, raikkaan hedelmäinen, jäntevä, mineraalinen ja rodukas huippusamppanja. Luonteeltaan kirkas, puhdaspiirteinen ja pitkä. 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay ja sokerinlisäystä 8 g/l. Valikoidut rypäleet on kerätty tuottajan vanhoista köynnöksistä ja lanseerausta on edeltänyt pitkä kellarointi. Harrastajien herkku.

94/100p Essi Avellan

Champagne J Lassalle perustettiin vuonna 1942 Jules Lassallen toimesta. Julesin kuoltua vuonna 1982 vetovastuu otti hänen vaimonsa Olga yhdessä tyttärensä Chantal Decelle-Lassallen kanssa. Vuonna 1996 mukaan toimintaan tuli Chantalen tytär Angéline Templier. Yhdessä nämä kolme naista luotsaavat taloa edelleen kunnioittaen sen tunnustettua tyyliä, jota voi luonnehtia klassiseksi ja elegantiksi. Kaikki talon Samppanjat saavat kypsyä huolella ja pitkään kellarissa kunnes ne saavuttavat hienon nautittavuuden.

Talo sijaitsee Rilly-la-Montagnen kylässä, Montagne de Reimsin kukkulan pohjoispuolella. Talo omistaa 16 hehtaaria Premier Cru-luokiteltuja tarhoja. Pinot Meunier on viljelypinta-alasta merkittävin (48%), Chardonnay tulee kakkosena (30%) ja Pinot Noir täydentää trion (22%). Viinit saavat käydä malolaktisen käymisen, joka pehmentää Samppanjoiden usein tiukkaa hapokkuutta. Pitkä kellarikypsytys ja normaali sokerinlisäys tuottavat tyylin, jonka nautittavuudesta ja korkeasta laadusta ei ole epäselvyyttä.

Tuotekategoria

,

Alue

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Ruoka ja viini

Raikkaat merenantimet

Vuosikerta

2013

Alkoholi %

12%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: vk120752