Bourgogne Blanc Origines 2021, Jean Fournier

31,91 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Tämä hieno valkoinen Burgundi on harvinainen sekoitus Pinot Blanc- (65%) ja Pinot Gris-lajikkeita, joita perinteisesti on myös viljelty Bourgognessa. Rypäleet tulevat tuottajan pieneltä (0,2 ha) Les Avoines palstalta Marsannayn kylästä sekä sopimusviljelijän tarhalta Nuits-Saint-Georgesin kylän länsipuolen kukkuloilta. Viini on käynyt ja kypsynyt 600 litran tammitynnyreissä ja lopputuloksena on raikkaan mineraalinen, hieman tammiarominen ja jäntevä valkoinen Burgundi. Upea valinta esimerkiksi voissa paistetuille kampasimpukoille.

Burgundin Côte de Nuitsin viinialueen pohjoisosassa sijaitseva Marsannayn viinialue tunnetaan hienoista Burgundin viineistään, joita tuotetaan sen vajaan 400 hehtaarin tarhoilta. Alue muodostuu kolmesta kylästä aivan Dijonin eteläpuolella; Chenôve, Marsannay-la-Côte ja Couchey. Marsannayn parhaat Pinot Noir-viinit muistuttavat noin 5 km etelään sijaitsevan Gevrey-Chambertinin kyläkunnan mausteisen meheviä viinejä, ollen kuitenkin hinnaltaan selkeästi edullisempia.

Fournierin suku on on vaikuttanut Marsannay-la-Côten kylässä jo 1600-luvulta lähtien ja tuntevat alueensa viinitarhat tarkkaan. Aiemmin suvun tuottamat rypäleet myytiin toisille viinitaloille mutta Jean Fournier päätti aloittaa omien viinien tuotannon ja myynnin vuonna 1962. Vuonna 2001 kipparin roolin otti hänen poikansa Laurent Fournier, jonka johdolla tämä erinomainen viinitalo on siirtynyt sertifioidusti luomutuotantoon. Talolla on tarhoja 22,50 hehtaaria, joista suurin osa sijaitsee Marsannayn alueella. Talolla on noin 13 hehtaarin omistus Marsannayn kuuluisimmissa tarhoissa; Le Chapître, Clos du Roy, Les Longerois ja Es Chezots Talolla on tarhoja myös Gevrey-Chambertinin, Fixinin, Aloxe-Cortonin ja Clos de Vougeot Grand Crun alueilla. Laurent Fournier on Marsannayn viljelijäjärjestön puheenjohtaja ja hänen johdollaan kylän parhaita tarhoja nostetaan lähivuosina 1er Cru-luokkaan. Domaine Jean Fournierin viinit ovat hienostunutta ja aitoa Burgundia parhaimmillaan. Punaiset ovat rypäletyypillisiä, mausteisia ja jänteviä, valkoiset mineraalisia ja hienoja. Tila tuottaa myös pienen määrän Marsannay Rosé-viiniä. Marsannay on ainoa Burgundin luokitus, jonka alla tuotetaan valko-, puna- ja roseeviinejä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Blanc, Pinot Gris

Ruoka ja viini

Raikkaat merenantimet, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2136