Barolo Riserva San Giovanni 2017

50,17 

Loppu varastosta

Pitkään tynnyrikypsytetty, yhden tarhan Barolo Monforte d´Alban kylästä. San Giovannin tarha sijaitsee lähellä Barolon kylää ja sen maaperä on kalkkipitoista savea. Tarha viettää etelään ja lounaaseen. Viiniä kypsytettiin pitkään 3500 litran tynnyreissä (slavonialaista ja ranskalaista tammea). Tämä on syvä, mausteinen, voimakas Barolo, jonka tanniinit ovat kuitenkin jo pehmenneet. Aromeissa tummaa luumuisuutta, pippuria, viikunaa ja balsamicoa. Upea viini voimakkaalle riistaruualle tai koville juustoille. Herkkua myös tryffeliruokien kanssa.

93/100p James Suckling

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d’Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä maltilliseen hintaan.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Nebbiolo

Food

Sieniruuat, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2017

Alkoholi %

14,5%

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2112