Amarone della Valpolicella Riserva San Floriano 2012

79,79 

Loppu varastosta

Brigaldaran lippulaiva, pitkään tynnyri- ja kellarikypsytetty huippu-Amarone. Tämä on hämmästyttävän moniulotteinen ja tyylikäs. Täydellinen nautiskeluviini kypsille, vahvoille juustoille.

96/100p James Suckling: Candied raspberries, creme de cassis and blood oranges on the nose that are ripe and sun-dried, but still vivid, together with some cinnamon spice and hints of caramel and mushroom savoriness. The palate is tight and juicy with very fine tannins that seamlessly knit the palate, leading to a long yet subtle and elegant finish. This is really something! Drink or hold.

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Corvina, Rondinella

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

16,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1733A