Alegre Valgañón Garnacha Rioja 2020

27,90 

Varastossa

Upea, mehevän kypsän punamarjainen, mausteinen ja silkkinen 100% Garnacha (josta 10% valkoista Garnachaa), Rioja viinialueen eteläosasta, Cárdenasin ja Sajazarran kylien tarhoista (kahdelta palstalta). Pominnan ja rypäleiden murskauksen jälkeen mehu on saanut käydä viiniksi avoimessa tammisammiossa. 50% rypäleterttujen rangoista on saanut olla mukana käymisessä antamassa viinille ryhtiä ja rakennetta pitkäänkin kellarointiin. Käymisen jälkeen viini sai kypsyä osin 500 litran tammitynnyreissa ja osin betonitankissa noin 14 kuukauden ajan. Nauti tätä viiniä esimerkiksi paahdetun ankanrinnan ja linssien kanssa. Tätä viiniä on tuotettu vain 2000 pulloa.

93/100p Wine Advocate: The 2020 Garnacha has an expressive and elegant nose that is perfumed and floral but in a calmed way. It has good ripeness with a moderate 14% alcohol, with good freshness and very fine tannins, acid berry flavors and a vibrant mouthfeel with a lingering finish. It´s varietal, elegant and balanced. None of the wines show any oak despite all being oak aged.

Alegre Valgañón on pieni artesaani-viinitalo aivan Riojan viinialueen luoteisnurkassa, Sajazarran kylässä, Obarenes-vuorten alarinteillä. Yhtiö on avioparin, Oscar Alegren ja Eva Valgañónin yhteisyritys ja sen omistuksessa on vain 3,4 hehtaaria viinitarhoja. Täydentäviä rypäleitä saadaan hankittua myös Evan perheen omistamilta tarhoilta. Valtaosa tarhoista sijaitsee Sajazarran, Fonzalechen ja Salinillasin kylien alueilla mutta Garnacha-rypäleen viljelyyn keskittyviä palstoja sijaitsee myös Riojan eteläosassa, Cárdenasin kylässä.

Evalla on pitkä kokemus sukunsa viinitarhoista ja Oscar on aiemmin työskennellyt huipputaloilla, kuten Alvaro Palacios ja Telmo Rodriguez. Oscarilla on myös toinen viiniyhtiö, Fine Rioja Wines, joka keskittyy pitkään kellaroitujen Riojan arvoviinien myyntiin.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Garnacha

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

14%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1665A