Spätburgunder Réserve 2015

Spätburgunder Réserve 2015

vk112002

Tummaa marjaisuutta, kirsikka, vadelmaa, savua, silkkisyyttä ja maun pituuta. Huippulaadukas Pinot Noir kyyhkylle, kevätkananpojalle mutta kokeile myös possurullan tai juustojen, kuten kypsän Comtén kanssa. Saksalaisena viininä myytävä mutta todellisuudessa Ranskan puolen tarhalta (Wormbergin tarha, Wissembourgin kylässä) kerätyistä rypäleistä tehty viini. Käymisen jälkeen sitä kypsytettiin 18 kuukauden ajan pienissä 225 l tammitynnyreissä.

EUR 22

Weingut Jülg sijaitsee Schweigenin kylässä, Pfalzin viinialueen eteläosassa, aivan Ranskan rajassa kiinni. Rajan toisella puolella on Wissembourgin kylä, joka kuuluu Ranskan Alsacen alueeseen. Jülgin talolla on omistuksessa noin 18 hehtaaria viinitarhoja, joista noin 70% tuottaa vaaleita rypäleitä. Noin 40% tarhoista sijaitsee Wissembourgn kylän rinteillä Ranskan puolella. Weingut Jülg perustettiin vuonna 1961 Oskar Jülgin toimesta. Oskarin poika Werner kehitti tilaa laadullisesti korkeampaan suuntaan ja sitä työtä jatkaa hänen poikansa Johannes. Wernerin vaimo Karin luotsaa tilalla olevaa perinteista ravintolaa, joka tunnetaan erittäin laadukkaista perinneruuistaan. Ravintolan laadun takuunaisena on vielä Wernerin äiti Erika, joka yli kahdeksankymppisenä tekee edelleen töitä ravintolan keittiössä. Kuulemma yksikään annos ei lähde asiakkaille ennen kuin Erika on sen tarkastanut ja hyväksynyt.

Johannes otti vetovastuun tilasta vuonna 2010. Sitä ennen hän ehti kartuttaa kokemusta monilla huipputiloilla Saksassa ja Ranskassa. Näitä ovat mm. Emrich Schönleber, Clemens Busch, Jean Stodden ja Domaine des Lambrays Ranskan Bourgognessa. Kokemus huipputiloilta on auttanut Jülgin viinien tason nostamisen huippuunsa. Jülgin viinit tarjoavat huikean hyvää hinta-laatusuhdetta.

Saksalaisilla viinitarhureilla on yhteensä noin 160 hehtaaria tarhoja Ranskan puolella ja heillä on lupa käyttää ja myydä näiden tarhojen rypäleitä saksalaisina. Viinitarhojen tarkempia nimiä ei rajan ylittävien viinien etiketeissä saa käyttää.