Spätburgunder 2015

Spätburgunder 2015

vk112000

"Silkkinen, notkea, upea saksalainen Pinot Noir "


"Muistuttaa Ranskan Bourgognen Chassagne-Montrachet kylän notkeita, marjaisia Pinot Noireja; kypsää vadelmaa, hentoa savuisuuta, silkkinen, pitkä maku." Huikea ankka- tai kyyhkyviini" - Kim Moliis, Bottlescouts kauppias

EUR 12

Noin puolet viinin tekoon tarvittavista rypäleistä tulee tuottajan omistamilta tarjoilta Ranskan puolelta. Alkoholikäymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 18 kuukauden ajan 2500 litran tammitynnyreissä.

Weingut Jülg sijaitsee Schweigenin kylässä, Pfalzin viinialueen eteläosassa, aivan Ranskan rajassa kiinni. Rajan toisella puolella on Wissembourgin kylä, joka kuuluu Ranskan Alsacen alueeseen. Jülgin talolla on omistuksessa noin 18 hehtaaria viinitarhoja, joista noin 70% tuottaa vaaleita rypäleitä. Noin 40% tarhoista sijaitsee Wissembourgn kylän rinteillä Ranskan puolella. Weingut Jülg perustettiin vuonna 1961 Oskar Jülgin toimesta. Oskarin poika Werner kehitti tilaa laadullisesti korkeampaan suuntaan ja sitä työtä jatkaa hänen poikansa Johannes. Wernerin vaimo Karin luotsaa tilalla olevaa perinteista ravintolaa, joka tunnetaan erittäin laadukkaista perinneruuistaan. Ravintolan laadun takuunaisena on vielä Wernerin äiti Erika, joka yli kahdeksankymppisenä tekee edelleen töitä ravintolan keittiössä. Kuulemma yksikään annos ei lähde asiakkaille ennen kuin Erika on sen tarkastanut ja hyväksynyt.

Johannes otti vetovastuun tilasta vuonna 2010. Sitä ennen hän ehti kartuttaa kokemusta monilla huipputiloilla Saksassa ja Ranskassa. Näitä ovat mm. Emrich Schönleber, Clemens Busch, Jean Stodden ja Domaine des Lambrays Ranskan Bourgognessa. Kokemus huipputiloilta on auttanut Jülgin viinien tason nostamisen huippuunsa. Jülgin viinit tarjoavat huikean hyvää hinta-laatusuhdetta.

Saksalaisilla viinitarhureilla on yhteensä noin 160 hehtaaria tarhoja Ranskan puolella ja heillä on lupa käyttää ja myydä näiden tarhojen rypäleitä saksalaisina. Viinitarhojen tarkempia nimiä ei rajan ylittävien viinien etiketeissä saa käyttää.