Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho 2020

Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho 2020

1908

Tämän upean valkoviinin tuoksussa on kypsiä keltaisia hedelmiä, mausteisuutta ja aavistus tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta. Maku on kuiva, hapokas ja runsaan hedelmäinen. Selkeästi Soalheiron tuottamista Alvarinho-viineistä voimakkain ja intensiivisin. Todella upea moniulotteinen pitkä jälkimaku. Hyötyy muutaman vuoden kellaroinnista. Nauti hienojen kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Tämä viini on vuosikerrrasta riippuen saanut Wine Advocate-julkaisulta 92-94/100p (2017-2019).

Rypäleet tähän viiniin tulevat Soalheiron vanhimmilta Alvarinho palstoilta, joita tilan perustaja João Cerdeira istutti jo vuonna 1974. Tarhat sijaitsevat aivan viinitalon vieressä, Alvaredon kylässä. Nämä tarhat ovat poikkeuksellisen aurinkoisia, luoden täydellisen ympäriston Alvarinho-lajikkeelle.

EUR 24

Soalheiron viinitila sijaitsee Melgacon alueella, joka on osa isompaa Vinho Verden viinialuetta Pohjois-Portugalin rannikolla. Soalheiron talon perusti Joao Antonio Cerdeira vuonna 1974 istuttamalla ensimmäisten tuottajien joukossa Alvarinho-köynnöksiä. Cerdeiran perhe on edelleen vastuussa Soalheiron viineistä ja talo keskittyy edelleen pääosin valkoisen Alvarinho lajikkeen viljelyyn.

Melgaco on Portugalin pohjoisin piste. Viinialueen läheisyydessä olevat vuoret luovat alueen viiniköynnöksille optimaaliset kasvuolosuhteet. Verrattuna muuhun Vinho Verden alueeseen, Melgaco on verrattain kuiva ja aurinkoinen alue, jossa sataa lähinnä vain talvisin.Soalheiro on ollut Portugalissa yksi edelläkävijöistä luomuviljelyssä ja pyrkineet alusta asti pitämään viinitarhojensa ekosysteemin mahdollisimman luonnonmukaisena.