Savigny-lès-Beaune Vieilles Vignes 2019, Pierre Guillemont

Savigny-lès-Beaune Vieilles Vignes 2019, Pierre Guillemont

1688

Superherkullinen, mehevän hedelmäinen, silkkinen, kypsän punamarjainen Pinot Noir Savigny-lès-Beaunen kylästä Bourgognesta. Aromeissa kypsää mansikkaa, vadelmaa, hieman yrttejä ja savuisuutta. Maku on hyvin samettinen, tasapainoinen ja elegantti. Täydellinen Burgundi ankanrinnalle tai muille linturuuille tai sienirisotolle.

Rypäleet tähän viinin tulevat kolmelta eri palstalta (Planchots de la Champagne, Dessus les Gollardes, Vermots) yhteensä 2,09 hehtaarin alueelta. Köynnösten ikä on yli 55 vuotta. Käymistä ennen rangat on poistettu ja viini saanut käydä isoissa tammisammioissa. 18 kuukautta kestänyt kypsytys on tehty kokonaan vanhoissa tammitynnyreissä.

EUR 37

Domaine Pierre Guillemont-viinitalo sijaitsee Savigny-lès-Beaunen kylän keskustassa Côte de Beaunen alueella. Talo perustettiin vuonna 1947 mutta Guillemontin suku on viljellyt köynnöstä alueellaan jo kahdeksan sukupolven ajan. Nykyään taloa luotsaavat veljekset Vincent & Philippe Guillemont yhdessä isänsä Jean-Pierren kanssa. Talolla on hallussaan noin 8,30 hehtaaria tarhoja, vuosituotannon ollessa noin 30 000 pulloa. Talo tunnetaan klassisen eleganteista Burgundeistaan, joissa kypsää punamarjaista hedelmäisyyttä täydentää kylälle luonteenomainen ryhdikkyys. Talon osaamisen ytimessä ovat oman kylän viinit mutta talolla on myös pieni 0,3 hehtaarin maaomistus Grand Cru-tarha Cortonin itäisellä rinteellä, Le Rognet et Corton-palstalla.