Sauska Chardonnay Birs 2013

Sauska Chardonnay Birs 2013

VK111857

"Meursaultia Unkarista"


"Voimakas, hieman tamminen, moderni ja hieno valkoviini. Paistetulle piikkikampelalle ruskistetun voin kera"

EUR 16

Modernia unkarilaista tuotantoa uljaimmillaan. Upea tamminen Chardonnay, joka voimallaan ja täyteläisyydellään toimii hienosti voimakkaiden kalaruokien ja valean lihan kumppanina. 

Tämän Chardonnayn tuottamiseen tarvittavat rypäleet on kerätty Sauskan parhailta palstoilta Tokajin alueelta. Käymisen jälkeen 2/3 osaa viinistä sai kypsyä 7 kuukauden ajan pienissä tammitynnyreissä. Varsin maltillinen tammenkäyttö selittää viinin tasapainon ja juuri sopivan tammisuuden.

Sauska on perheomistuksessa oleva laadukas ja moderni viinintuottaja. Talolla on tuotantoa sekä Tokajin että Villanyn viinialueilla. Villanyn tuotanto on pääasiassa punaviiniä, Tokajin tuotannon keskittyessä valkoviineihin ja makeisiin viineihin. Talon perusti Christian Sauska, joka on alunperin Villanysta kotoisin. Christian muutti 70-luvulla Yhdysvaltoihin ja perusti nykyään maailman merkittävimpiin kuuluvan lamppufirman, LightSources. Yhtiöstään saaduilla tuloilla Christian perusti kotimaahansa omaa sukunimeä kantavan viinitalon, jonka tavoitteena on tuottaa kansainvälisen huipputason viinejä Unkarin perinteisiltä viinialueilta.