Salwey Oberrotweiler Spätburgunder RS 2018

Salwey Oberrotweiler Spätburgunder RS 2018

VK112701A

Kaunis, harmoninen ja jäntevän pitkän makuinen Spätburgunder. Aromeissa on rypäletyypillisiä elementtejä kuten vadelmaa, kirsikkaa ja mausteista mansikkaisuutta. Keskitäyteläinen, hieman tanniininen ja pitkä. Tämä viini kestää kellarointia mutta on loistava pari esim. paahdetulle kyyhkylle, tryffelillä maustetun risoton kanssa. Tämän viinin rypäleet on kerätty Salweyn Grosses Gewächs-tarhojen rypäleistä, joiden köynnökset kasvavat vulkaanisessa maaperässä.

92/100p James Suckling, 91/100p The Wine Advocate, 92/100p Falstaff

EUR 23

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talolla on halussa noin 50 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosses Gewächs-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on "always dry, always pinot", viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris'ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen. Talo on konversiossa luomutuotantoon.