Salwey Henkenberg Grauburgunder GG 2016

Salwey Henkenberg Grauburgunder GG 2016

VK112702

Huikean hieno Grauburgunder, muistuttaen jopa Ranskan Bourgognen alueen hienoimpia valkoviinejä. Rypäleet on kerätty Henkenbergin tarhan köynnöksistä, jotka kasvavat vulkaanisessa maaperässä. Vahvan hedelmäinen, piikivimäinen, jäntevä, pitkän makuinen valkoviini. Gastronominen täsmäviini hienoille kala ja äyriäisruuille, kuten merianturalle ruskistetun voin kera tai hummerille voikastikkeella. Viiniä kypsytettiin 1200 litran tammitynnyreissä ennen pullotusta.

EUR 29

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat pääosin vulkaanista alkuperää. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä idässä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl on lämmin viinialue ja se tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. 

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, Konrad Salwey johtajanaan. Talolla on halussa noin 50 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosses Gewächs-tarhat Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on "always dry, always pinot", viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris'ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn tyyli on hyvin elegantti, hallittu ja raikas. Viinit ovat todella aristokraattisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen. Konrad Salweyn lempilajike on Grauburgunder, joten sitä voidaan pitää talon erottuvana johtotähtenä, mutta kaikki Salweyn viinit ovat ensiluokkaisia.