Riesling Trittenheimer Apotheke Vogelsang Trocken 2021

Riesling Trittenheimer Apotheke Vogelsang Trocken 2021

1634A

Tämä herkullisen kevyehkö (11,50% alkoholia), kuivahko (sokeria 9 g/l) yhden palstan Riesling tulee maineikkaalta Trittenheimer Apotheke-tarhalta. Vogelsangin palsta on jyrkän rinnetarhan yläosassa, aivan alkavan metsän tuntumassa ja nimi "Vogelsang" viittaa metsästä kuuluvaan linnunlauluun. Vogelsangin palsta viettää etelään ja sen maaperä on karua sinertävää liuskekiveä. Vogelsang-viini on hyvin aromikas ja raikkaan hedelmäinen. Sen aromeista voi löytää persikkaa, sitrusta, minttua, mangoa, greippiä ja hieman piikivimäistä ruutisuutta. Upea klassikko raikkaille äyriäisille tai aasialaisen keittiön mausteisille aromeille.

Mosel Fine Wines magazine: 2021 is a completely unique vintage with some of the finest Mosel wines we have ever tasted! Readers should plunge upon the brilliant fruity-styled wines, which have the lightness of the finest vintages ever in the region.

EUR 22

Weingut Loersch on jo 1640-luvulla viljelyn aloittanut, huippulaadukkaita Riesling-viinejä tuottava perheyhtiö Keski-Moselissa, Leiwenin kylässä. Tilaa on vuodesta 2002 luotsannut nuori Alexander Loersch, jonka kehitystyö on palkittu lukuisilla palkinnoilla, mm. "Best German Producer", Itävallan AWC International Wine Challenge 2012-kilpailussa. Talo omistaa 7 hehtaaria tarhoja, joista maineikkain on huikean jyrkkä Apotheke, Trittenheimin kylää vastapäätä, Mosel-joen oikealla rannalla. Tarhan maaperä on köyhää tummaa liuskekiveä ja tuottaa kyvykkäissä käsissä uskomattoman hienoa viiniä. Loerschin viinit ovat hämmästyttävän moniulotteisia, kuulaan hedelmäisiä ja tasapainoisia. Ehdottomasti Riesling-tuottajien modernia eliittiä.