Riesling Trittenheimer Apotheke Vogelsang Trocken 2020

Riesling Trittenheimer Apotheke Vogelsang Trocken 2020

1634

Tämä herkullisen kevyehkö, kuivahko (sokeria 8/l) yhden palstan Riesling tulee maineikkaalta Trittenheimer Apotheke-tarhalta. Vogelsangin palsta on jyrkän rinnetarhan yläosassa, aivan alkavan metsän tuntumassa ja "Vogelsang" viittaakin metsästä kuuluvaan linnunlauluun. Vogelsangin palsta viettää etelään ja sen maaperä on karua sinertävää liuskekiveä. Vogelsang on hyvin aromikas ja raikkaan hedelmäinen. Sen aromeista voi löytää persikkaa, sitrusta, minttua, mangoa, greippiä ja hieman piikivimäistä ruutisuutta. Upea klassikko raikkaille äyriäisille tai aasialaisen keittiön mausteisille aromeille.

93/100p Mosel Fine Wines: The 2020er Trittenheimer Apotheke Vogelsang, as it is referred to on the central part of the label, comes from the similarly-named sector high up the central part of vineyard. This bright white-yellow-colored wine offers a beautiful nose made of pear, vineyard peach, subtle grapefruit, and hints of floral elements wrapped into delicately earthy spices. The wine is superbly light-feathered on the palate and leaves a gorgeous feel of fresh fruits and spices in the long and playful finish. A kick of zest adds precision and finesse to overall intense but stunningly light-footed after-taste. This wine is a stunning success and a must-buy for any lover of elegant dry Mosel wine. 2023-2032

EUR 22

Weingut Loersch on jo 1640-luvulla viljelyn aloittanut, huippulaadukkaita Riesling-viinejä tuottava perheyhtiö Keski-Moselissa, Leiwenin kylässä. Tilaa on vuodesta 2002 luotsannut nuori Alexander Loersch, jonka kehitystyö on palkittu lukuisilla palkinnoilla, mm. "Best German Producer", Itävallan AWC International Wine Challenge 2012-kilpailussa. Talo omistaa noin 8 hehtaaria tarhoja, joista maineikkain on huikean jyrkkä Apotheke, Trittenheimin kylää vastapäätä, Mosel-joen oikealla rannalla. Tarhan maaperä on köyhää tummaa ja punertavaa liuskekiveä ja tuottaa kyvykkäissä käsissä uskomattoman hienoa viiniä. Loerschin viinit ovat hmoniulotteisia, kuulaan hedelmäisiä ja tasapainoisia. Ehdottomasti Riesling-tuottajien modernia eliittiä.