Remelluri Reserva 2014, Rioja

Remelluri Reserva 2014, Rioja

1472B

Upea klassikkoviini Riojan kauneimmalta viinitilalta. Läpikuultavan tiilenpunainen, kehittynyt. Tuoksu on hienostunut, kypsien tummien marjojen, luumun, balsamicon, yrttien ja vaniljaisen tammen sävyttämä. Maku on täyteläinen, mausteinen, ryhdikäs, paahteinen ja kehittynyt. 85% Tempranillo, 5% Graciano, 10% Garnacha.

93+/100p The Wine Advocate: The estate red 2014 Reserva was produced with the grapes from a challenging year with abundant rain and high temperatures in September. They started picking the 11th of October and had to rush and do a severe selection of grapes. It fermented in small vats and oak casks and matured in barriques for 20 to 21 months. They consider 2014 the breakthrough vintage for Remelluri since Telmo Rodriguez came back in 2010, as it takes time until things are sorted. 

EUR 32

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan koko on noin 105 hehtaaria ja sen omistaa Rodriguezin perhe ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Tilan nykyinen johtaja on maineikas viinintekijä Telmo Rodriguez.

Remelluri tunnetaan ensimmäisenä tilana Riojan viinialueella, joka alkoi tuottaa viininsä 100-prosenttisesti omien tarhojen rypäleistä. Remellurin tila sijaitsee varsin korkealla (500-800 m) merenpinnasta, jonka ansiosta Remellurin viineissä on raikas hapokkuus ja elegantti luonne. Remellurin tilalla viljellään pääosin tempranilloa mutta myös pieniä määriä mazueloa ja gracianoa. Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota mm. Robert Parkerin toimesta on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi. Talo on siirtynyt vuonna 2010 kokonaan luomutuotantoon.