Pouilly-Fuissé Clos des Quarts 2018

Pouilly-Fuissé Clos des Quarts 2018

1543

Harvinaisen upea valkoinen Burgundi Pouilly-Fuissé'n alueelta, Chaintrén kylän tuntumasta. Clos des Quartsin 2,65 hehtaarin kalkkikivisen tarhan vanhimmat köynnökset on istutettu vuonna 1917 ja koko muureilla ympäröity tarha viettää itään ja kaakkoon kohti Saône-jokea, joka virtaa noin 3 kilometrin päässä tarhasta. Tarha ja sen vieressä sijaitseva linna, Château des Quarts on ollut vuodesta 2012 lähtien kahden maineikkaan viinintekijän (Olivier Lafon ja Dominique Lafon) yhteisomistuksessa. Viini on todella hieno. Kuiva, täyteläinen, hyvin hedelmäinen, mineraalisen aromikas; piikivimäistä ruutisuutta ja hieman paahteista tammea. Jäntevä, pitkä ja mausteinen. Huippuviini täyteläisille kalaruuille, vasikan kateenkorvalle, paahdetuille kampasimpukoille tryffelillä.

93/100p Burghound.com: There is a whiff of olive oil character to the petrol and very floral-suffused aromas of various white orchard fruit and citrus zest. The intense and driving middle weight flavors possess outstanding mid-palate density along with fine minerality that adds a sense of lift to the powerful yet refined finish. This actually is vaguely reminiscent of a first-rate Chablis and this is a stunner of a PF. Highly recommended.

EUR 45
Château des Quartsin linna ja sen edustalla oleva 2,65 hehtaarin Clos des Quarts-tarha siirtyi vuonna 2012 kahden maineikkaan viinintekijän, Olivier Merlinin ja Dominique Lafonin omistukseen. Olivier Merlin tunnetaan nimellä "the wizard of Mâconnais" ja hänen viinitilansa La Roche-Vineusen kylässä oli aiemmin ostanut Clos des Quartsin tarhan laadukkaat rypäleet, tuottaen niistä viinitalonsa hienoimman tarhavalkoviinin. Linnan ja tarhan tullessa myyntiin Merlin houkutteli kumppaniksi hienoista ja halutuista Meursault-viineistään tunnetun legendan, Dominique Lafonin (Domaine des Comtes Lafon). Tämä muureilla ympäröity "monopol"-tarha (kokonaan yhden omistajan hallussa) on yksi Pouilly-Fuissén alueen hienoimpia ja sen tuottama viini on aristokraattisen upeaa.